2021. október 27., szerda

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Ötvenhat millió lejbe kerül a Nyárádmagyarós–Sóvárad közötti út felújítása. A Maros megyei közgyűlés múlt csütörtökön jóváhagyta a költségekhez való hozzájárulást. A megyei önkormányzat önrésze 897.000 lej, ami az eligibilis költségek 2 százalékát teszi ki.


Ötvenhat millió lejbe kerül a Nyárádmagyarós–Sóvárad közötti út felújítása. A Maros megyei közgyűlés múlt csütörtökön jóváhagyta a költségekhez való hozzájárulást. A megyei önkormányzat önrésze 897.000 lej, ami az eligibilis költségek 2 százalékát teszi ki. A testület ugyanakkor azt is megszavazta, hogy a munkálatok kivitelezése során felmerülő pluszköltségeket valamint a nem eligibilis költségeket finanszírozza, sőt a tanács vállalta, hogy előlegként kifizeti a strukturális alapokból lehívott összegeket, amit a menedzsmenthatóság utólag törleszt.

A megyei önkormányzat 2009-ben nyújtotta be a Regionális Operatív Programban a Nyárádmagyarós–Sóvárad közötti út rehabilitációjára és korszerűsítésére vonatkozó pályázatot, amely a regionális pénzalapok hiánya miatt pótjegyzékre került. Idén februárban a Központi Fejlesztési Régió elfogadta a finanszírozási kérelmet, és kérte – végül jóváhagyta – a műszaki tervet, így immár esély van arra, hogy a két községet korszerű út kösse össze.