2021. szeptember 26., vasárnap

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

A Maroskeresztúri Polgármesteri Hivatal és a helyi tanács mellett a rendőrség és a postahivatal is helyt kap a ma felavatásra kerülő új épületben.


A Maroskeresztúri Polgármesteri Hivatal és a helyi tanács mellett a rendőrség és a postahivatal is helyt kap a ma felavatásra kerülő új épületben. Az avatóünnepségen várhatóan részt vesz Borbély László környezetvédelmi miniszter is.

A polgármesteri hivatal régi, leromlott állagú és végül lebontott épülete helyett az önkormányzat immár új ingatlanban tevékenykedik. Az építkezésre kiírt versenytárgyalásra 2009 végén került sor, a licitetet a Procon 16 Kft. nyerte meg, tervezők: Mureşan Iancu műépítész és Nagy József Attila építészmérnök. 2010 januárjában fogtak a munkálatokhoz, őszre már állt az emeletes épület, és miután a belső átalakításokat befejezték, a hivatal és a tanács tavaly novemberben átköltözött a régi épületből, amit lebontottak. Idén a kivitelező a külső építkezési munkálatokat végezte el, az épület előtt csinos park készült, a gépjárműveknek parkolóhelyet is kialakítottak – nyilatkozta a Népújságnak Orbán László Levente megyei közgyűlési képviselő, a maros-keresztúri RMDSZ elnöke.

A mai avatóünnepség jó alkalom arra is, hogy a község aláírja a testvértelepülési szerződést a magyarországi Bodrogkeresztúrral, amellyel néhány éve alakított ki együttműködési kapcsolatot. Bodrogkeresztúr küldöttségét Májer József polgármester vezeti. A mai, kettős ünnepségre meghívták Borbély László környezetvédelmi minisztert, Lokodi Editet, a Maros Megyei Tanács elnökét és Szabó Árpád alelnököt, dr. Kelemen Atillát, a Maros megyei RMDSZ elnökét, Markó Béla miniszterelnök-helyettest, Bárczi Győző alprefektust, Mezőpanit és Kerelőszentpál polgármestereit is.