2021. augusztus 4., szerda

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

A Gépész utcai gárda Svájcban lépett pályára kedd este, ahol korábbi BL-szereplése alkalmával már megfordult, és ezúttal egygólos sikert ért el Moudou Sougou remek produkciójának is köszönhetően.

Győzelemmel kezdte a labdarúgó Bajnokok Ligája utolsó selejtezőkörét a Kolozsvári CFR. A Gépész utcai gárda Svájcban lépett pályára kedd este, ahol korábbi BL-szereplése alkalmával már megfordult, és ezúttal egygólos sikert ért el Moudou Sougou remek produkciójának is köszönhetően. A szenegáli csatár a második félidőben villogott, két gólja mellett két további helyzetet is kihagyott, csapata így akár nagyobb arányú diadalt is arathatott volna. Az eredmény: Bázel – Kolozsvári CFR 1-2.

A Kolozsvári CFR tulajdonosa, Pászkány Árpád örömmel állapította meg: jól döntöttek, amikor nem adták oda Sougout, bár több mint két és fél millió eurót ajánlottak érte. „Szükség van ilyen játékosokra, mert bár egy futballmeccs ma már egyre inkább hasonlít a sakkpartikra, ahol az edző az ész, és ő mozgatja a figurákat, egyik-másik játékos képes egy csapásra más irányt szabni egy rossz kimenetelűnek ígérkező mérkőzésen. Lám, jól játszottunk, és arra építettünk, hogy az idő múlásával a svájciak összeesnek. Sajnos, szerencsétlen módon kaptunk egy gólt az első félidő végén, de aztán jöttek a Sougou-gólok, és minden úgy ment, ahol elképzeltük” – értékelt Pászkány Árpád

A bajnokcsapat edzője, Ioan Andone szerint örvendetes, hogy nyertek, de ezt még meg kell fejelni egy újabb sikerrel. „Nagyon sokat jelent a bázeli győzelem, de a futballban néhány másodperc alatt minden összedőlhet. Látták, az ellenfél 1-0-ra vezetett, és a játékidő 65 százalékában birtokolta a labdát. Mégis mi nyertünk 2-1-re, de az eredmény könnyen 3-1 vagy 4-1 is lehetett volna. Kolozsváron is győznünk kell, hiba lenne védekezésbe vonulni” – vélekedett Ioan Andone.

A Kolozsvári CFR labdarúgócsapat játékosai húszezer euróval nagyobb pénzjutalmat kapnak abban az esetben, ha bejutnak a Bajnokok Ligája csoportkörébe. A klub vezetősége eredetileg 50 ezer eurós sikerdíjat ígért, ám úgy döntött, 70 ezerre növeli az összeget, ha sikerül kiharcolni a továbbjutást a Bázel elleni, utolsó selejtezőkörben. Ezt a keddi mérkőzés előtt jelentették be a játékosoknak.

További eredmények a Bajnokok Ligája utolsó selejtezőköréből: Szpartak Moszkva – Fenerbahce 2-1, Koppenhága – Lille 1-0, Helsingborg – Celtic Glasgow 0-2, Mönchengladbach – Dinamo Kijev 1-3.