2020. július 8., szerda

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Szombaton reggel öles cím „ugrott be” az okostelefonomon: a NASA bejelentette, hogy augusztus 10-én, szombaton, vagyis épp aznap érkezik a világvége. Már megijedtem, hogy mi lesz a bukaresti tüntetéssel és Iohannis aláírásgíűjtésével. De ezt is megúsztuk, mint a többi eddigit. Elkezdődhetett az aláírásgyűjtés is (szmájli).

Egyébként a világhálón navigálva rengeteg érdekes dolgot fedezhetünk fel. A minap szintén arról „tájékoztattak”, hogy 2019-ben világvége lesz. Ezúttal Nostradamust, a híres francia jövendőmondót idézték, aki szerint 2019-ben „elszabadul a pokol a földön”. Nostradamus egy 27 évig tartó, pusztító világháborúról ír, amely szerinte 2019-ben veszi kezdetét. Európának árvizeket, Kanadának és Kaliforniának földrengéseket jósol, és szerinte a terrorizmus is újult erőre kap ebben az évben.

Jövendölésében az áll, hogy a világ vezetői végre közösen lépnek fel a klímaváltozás ellen, csak az nem világos, hogy mikor lesz idejük erre a „pusztító világháború”, az új erőre kapó terrorizmus elleni harc és a hatalmas árvizek közepette. Jó hírnek szánják, hogy 2019-ben megszületik a gyógyszer, amely által 200 évig élhet az ember. Tegyük hozzá, ha megússza a világháborút és túléli a világvégét, a természeti csapásokat. Ugyancsak idénre jövendölte a földönkívüliek invázióját, akik az űrből fognak érkezni.

Szóval apokaliptikus képet fest az idei esztendőről. Tényleg egymást érik a természeti csapások a világ minden táján. Viszont ha arra gondolunk, hogy az 1999-re jövendölt világvége sem következett be, nem vesszük szentírásnak ezt a jóslatot sem. Főleg, hogy már túl vagyunk az esztendő felén.

Másfelől egy T Chase nevű médium azt jövendöli, hogy 2017 és 2020 között lesz Jézus második eljövetele, de „nem az lesz, amit mindenki vár”. Azt állítja, Jézus lesz az „idegenek” képviselője. 

Ezekkel az idegenekkel első körben Putyin és az oroszok fognak hadba szállni, később követi őket Amerika, Japán, majd Kína. Az idegenek azonban átveszik a hatalmat, és meg fogják szállni a Földet. 

Ám, érdekes módon, ez a megszállás nem fogja az emberiség végét jelenteni. Inkább egy földönkívüli felügyelet, egyfajta királyság jön létre a bolygón. A kezdeti háborúk során több száz millió ember fog meghalni, a maradékon pedig egyfajta genetikai módosítást végeznek, hogy „még fejlettebbek legyünk, és képesek legyünk békében élni egymással”.

Károly brit herceg ennél is érdekesebbet állít. Szerinte Erdély lehet a kulcs a bolygó megmentéséhez, és a világnak olyan harmóniában és békében kellene élnie a természettel, akárcsak Erdélyben. 

Visszatérve az elejére: a NASA jóslata nem vált be, a szombati világvége elmaradt. Talán az a bizonyos genetikai módosítás lehetne a megoldás, még mielőtt kitörne a „nagy háború”? (szmájli).