2021. december 3., péntek

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

A Parc szálló felújítás alatt álló épülete lesz a székhelye a Maros Megyei Tanács egyes alárendelt intézeteinek. A munkálatok több mint felével elkészült a kivitelező, az épület év végére lesz beköltözhető.

Fotó: Antalfi Imola


A Parc szálló felújítás alatt álló épülete lesz a székhelye a Maros Megyei Tanács egyes alárendelt intézeteinek. A munkálatok több mint felével elkészült a kivitelező, az épület év végére lesz beköltözhető – nyilatkozta a Népújságnak Szabó Árpád, a megyei tanács alelnöke.

A szálló épületét hosszas huzavona, jogi eljárások után nyerte vissza a megyei önkormányzat, amely az ingatlant alárendelt intézetei számára alakíttatja át. A megközelítőleg 5000 négyzetméter hasznos felülettel rendelkező épület felújításra szorult, a munkálatoknak az Alfaconstruct Kft. tavaly novemberben fogott neki, a homlokzat felújítását már befejezték – mondta el lapunknak a helyszínen az építkezést vezető Rend Mihály építőmester. A kivitelezéssel 60 százalékban készültek el, a 19 szakmunkásból álló csapat gőzerővel dolgozik, hogy tartani tudják a szerződésbeli határidőt, ami szeptember vége. A kivitelezési idő csúszhat, ha versenytárgyalást kell kiírni a menet közben adódott pluszmunkálatokra, úgymint nyílászárók cseréje stb. Szabó Árpád, a megyei önkormányzat alelnöke elmondta, a kiegészítő munkálatok odaítélésével kapcsolatban a Közbeszerzéseket Felügyelő Országos Hatóság dönt: vagy a jelenlegi kivitelezőre bízzák ezeket, vagy új licitet írnak ki. Erre a kérdésre a napokban várják a választ a hatóságtól. Az alelnök szerint várhatóan év végére lesz beköltözhető az épület. A pincehelyiségben irattárat, a megyei könyvtár könyvállománya számára lerakatot alakítanak ki, a földszinti részen a könyvtár idegen nyelvű könyvrészlege, internetes részlege kap helyet, valamint multimédia-központ, közösségi tájékoztató iroda illetve a Lakosság-nyilvántartó Hivatal ügyfélfogadási osztálya is itt lesz. Az emeleteken irodahelyiségeket alakítanak ki, protokollterem, vendégszoba is készül, és a civil szervezetek számára is lehetőség nyílik egy-egy irodát biztosítani. A beruházás költségvetése 3,8 millió lej, a tanács alelnöke azonban azt reméli, a kiadások végösszege nem haladja meg a 3,5 millió lejt.