2019. május 27., hétfő

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Megyei szinten több a beteg, kevésbé súlyos tünetekkel

Nőtt a légúti megbetegedések száma a február 25-e és március 3-a közötti héten az egy héttel korábbi időszakhoz viszonyítva, de az influenza vírusát egyetlen betegnél sem mutatták ki, így a fertőzöttek száma ebben az idényben továbbra is húsz marad. 

A két héttel korábbi 5.086 esethez képest az elmúlt héten 5.206 személyt vettek nyilvántartásba a családorvosi, szakorvosi rendelőkben és a sürgősségi osztályokon. Az esetek súlyossága viszont csökkent, ugyanis a korábbi 67 kórházban kezelt beteghez képest a múlt héten 42-en szorultak fekvőbeteg-ellátásra. 

A diagnosztizált tüdőgyulladásos esetek száma is hasonló arányban nőtt a két héttel korábbi 1811 személyhez képest, 1976-an betegedtek meg a múlt hét során. Az esetek súlyossága valamelyest csökkent, ugyanis a korábbi 120 esethez képest 112 beteget kellett kórházba utaljanak.

Bár az influenzát nem mutatták ki, a Marosvásárhelyi Megyei Sürgősségi Klinikai Kórházban továbbra is érvényben marad a látogatási tilalom, amelyet február 5-től a járvány miatt vezettek be – erősítette meg a kórház szóvivője. 
Kapcsolódó cikkek: