2019. szeptember 17., kedd

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Régi vágyuk az ákosfalviaknak, hogy modern körülmények között tanuljanak a legkisebb gyerekek is, de egy napközi létesítését is létfontosságúnak látták, ezért néhány éve megtervezték a napközis óvoda és elemi iskola közös épületét. A munkálatokat a tavaly év végén kezdték el, jó ütemben haladnak vele, jövő év május 20-ig kell befejezni – tudtuk meg Osváth Csaba polgármestertől. 

Az országos helyi fejlesztési program második szakaszán a község 3.040.388 lejes támogatást kapott a kormánytól a beruházásra. Egy kétszintes épületet húznak fel nyolc tanteremmel, egy többfunkciós helyiséggel, konyharésszel, ebédlővel, mosdókkal és egyéb helyiségekkel. 

A nagyon várt építkezés a sportterem melletti területen folyik, így a kisiskolásokat és óvodásokat végre csendes, biztonságos helyre tudják majd költöztetni, ahol parkolóhelyek és játszótér is van, és nem kell többé a közúti forgalom miatt zajos, szennyezett és veszélyes helyen tanulniuk. A kisiskolásokat már tavaly elköltöztették a régi iskolából, egy kissé zsúfoltan ugyan, de az új általános iskolában tanulhattak, az óvodások viszont továbbra is a nemzetközi út mellett maradtak. 

Folyik a munka, még közel egy év van az átadási határidőig

 Fotó: Gligor Róbert László