2019. december 14., szombat

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Vizsgáztak a pedagógusok is

Július 17-én tartották a meghatározatlan időre szóló (tituláris) tanügyi állások betöltésére szervezett versenyvizsgát. A megyénkben meghirdetett 190 üres pedagógusi állásra 960-an pályáztak, de az írásbelin 668-an vettek részt. 

Ahhoz, hogy állást válasszanak, a jelentkezőknek el kell érniük a 7-es általánost. Aki 5-ös és 7-es közötti átlaggal végez, meghatározott időre szóló helyettesítői katedrára pályázhat. Az idei jelentkezők egy részét az a rendelet riasztotta el, amelynek értelmében az 5-ösön aluli átlagra vizsgázó jelöltek a következő tanévben nem kaphatnak katedrát az oktatásügyben. A négy órát tartó vizsgáról egy jelöltek zártak ki, mert tetten érték, hogy lesett. 

A legtöbb jelentkező a román tanítói és óvodapedagógusi állásokra volt, a magyar tagozaton 66-an pályáznak a három óvónői és 43-an a két tanítói katedrára – tájékoztatott Illés Ildikó megyei főtanfelügyelő-helyettes. 

A különböző tantárgyakból írt dolgozatokat 12 megyében javítják. Az eredményeket, amelyek tartalmazzák a próbatanításra kapott jegyet is, július 23-án közlik.