2020. július 4., szombat

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Ilyen mérkőzéseken érzed magad focistának – idézte Vasile Miriuţă nyilatkozatát az NSO, miután a tréner csapata, az FC Hermannstadt kétgólos győzelmet aratott a labdarúgó 1. ligás szereplésért vívott osztályozó első mérkőzésén, vasárnap, Kolozsváron.

A 23.654 néző a másodosztály harmadik helyén végző Universitatea vezetőinek legvérmesebb reményeit is túlszárnyalta, a centenáriumát ünneplő hazai csapat azonban képtelen volt megfelelni az elvárásoknak. Az U ugyan többet birtokolta a labdát a nagyszebenieknél, ám kapura csupán kapitánya, a 35 éves Dorin Goga volt veszélyes, ő is csak tizenhatoson kívüli lövésekkel. A kivárásra játszó Hermannstadtból viszont Juhvel Tsoumou kétszer is csak a kapussal állt szemben, de egyszer sem találta el jól labdát. A vendégek az utolsó negyedórában döntötték el a meccset, kevesebb mint két perc leforgása alatt: előbb Petrişor Petrescu távoli lövése nyomán csapódott a labda a jobb alsó sarokba, majd Tsoumou használta ki kolozsvári középhátvéd, Ionuţ Ursu hibáját, és a kapust is kicselezve lőtte be a másodikat.

A meccs vége botrányba fulladt egy pályára berohanó néző miatt, a hazai tábort a csendőrök állították meg a lelátó és a pálya határán (egy rendfenntartó súlyosan megsérült, írta a Gazeta Sporturilor), a lefújás után pedig a szurkolók az öltözőfolyosóra betörve kérték számon Bogdan Lobonţ edzőn a kudarcot.

A visszavágót ma 18 órai kezdettel rendezik meg Nagyszebenben (TV: DigiSport 1, Telekom Sport 1, Look Plus).

  Petrişor Petrescu (j) szerezte az első gólt. Fotó: Pro Sport


Emberölési kísérlet miatt indult eljárás a csendőrt bántalmazó fiatalember ellen

Kolozsváron őrizetbe vette a rendőrség azt a fiatalembert, aki a helyi Universitatea és a nagyszebeni Hermannstadt labdarúgó-mérkőzésén csendőrt bántalmazott. A tettes ellen emberölési kísérlet miatt indult eljárás. A Kolozs megyei rendőrség tájékoztatása szerint az elkövető 27 éves, szászfenesi illetőségű férfi széket dobott a rendfenntartók közé, és eltalált egy csendőrt, aki fejsérüléseket szenvedett, és elvesztette eszméletét. A fiatalembert az ügyészségre szállították. Először a kolozsvári bírósági ügyészség foglalkozott az esettel, hatósági közeg bántalmazása miatt, később azonban a Kolozs megyei törvényszék vette át az ügyet. Jelenleg emberölési kísérlet miatt folyik ellene eljárás.