2020. június 5., péntek

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

A koronavírus-járvány miatt nem rendezik meg a XIII. óvodás-sportolimpiát, jelentette be a PRO XXI Sport és Kulturális Alapítvány elnöke, Cseh Gábor, a rendezvény kezdeményezője és főszervezője. 

A sportvezető elmondta: eddig egyetlen alkalommal sem kezdték el a szervezést annyira korán, mint az idén. „Már január közepén összeült a szervezőcsapat, és február közepén időpontot is egyeztettünk a Maros Megyei Tanfelügyelőséggel. A polgármesteri hivatalhoz is letettük a hivatalos kérvényt a víkendtelepi szabadidőközpont sportpályáinak a bérlésére. Nem vagyok babonás, de már akkor viccesen megemlítettem, hogy ez a tizenharmadik kiírás vajon mit tartogathat?… Sok óvodába már idejében eljuttattuk a meghívókat és a versenykiírást, sőt már több visszajelzést is kaptunk, mint például a marosludasi óvodától, amely a múlt évben első alkalommal vett részt a versenyeken, és nagyon tetszett nekik a rendezvény” – mondta Cseh Gábor.

Hozzátette: tekintettel a járvány miatt kialakult rendkívüli helyzetre, úgy döntöttek, hogy nem tartják meg az idén június 6-ára tervezett sportrendezvényt. „Felelőtlenség lenne ekkora kockázatot bevállalnunk, túl nagy lenne a veszélyfaktor. Sajnálom a kialakult helyzetet, de ígérem, lesz folytatás. Köszönöm mindenkinek, aki mellénk állt, külön köszönet a kiváló szervezőcsapatunk minden egyes tagjának, támogatóinknak és szimpatizánsainknak” – fogalmazott Cseh Gábor főszervező.

Azt ugyanakkor egyelőre nem tudni, hogy mikor pótolnák a most elhalasztott sportolimpiát. 

A tavalyi rendezvény szervezőcsapata