2020. július 9., csütörtök

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

A veszprémi PéterPál Könyvkiadó folytatja népszerű honismereti albumsorozatát. A Lőwey Lilla – Váradi Péter Pál szerzőpáros értesítése szerint az Ünnepi Könyvhétre készítették el újabb kiadványukat, amely Márton  Áron halálának 40. évfordulója alkalmából  Emberkatedrális címmel mutatja fel a püspök emberi nagyságát, népéhez való ragaszkodását, hűségét. A könyv alcíme: Csíkszentdomokos hitvallója. Szép kötet ez is, ihletett képeket tartalmaz a mártír püspök  drámai életútjáról és szülőfalujáról, Csíkszentdomokosról.
A koronavírus-járvány miatt megnehezedett a könyvforgalmazás, nyilvános könyvbemutatókra sincs lehetőség, de Váradi Péter Pál megpróbálja elérhetővé tenni az albumot az erdélyi olvasók számára is. Több helyre juttatja el a köteteket, az érdeklődők az alábbi helyeken, illetve személyeknél juthatnak hozzá a kiadványhoz: Marosvásárhely: felsővárosi Paradigma könyvesbolt, Deák István; Szent Imre-templom, Sebestyén Péter; Nyárádszereda: művelődési ház, Suba Gyöngyi; Szováta: református parókia, Benczédi Szilárdka és Sándor; Parajd: református parókia, Iszlai Béla.
Az album fotóiból készült válogatás virtuális kiállítását a következő linken lehet megtekinteni: https://erdelyalbum.hu/marton-aron-es-bolcsohelye-valogatas-a-fotoalbum-kepeibol/