2021. január 28., csütörtök

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

A Dél-erdélyi Electrica a DEER része

A három energiaelosztó társaság egybeolvadása nyomán január elsejétől létrejött a Distribuţie Energie Electrică Romania SA (DEER), azaz a Romániai Elektromos Energiát Elosztó Részvénytársaság.
Az Electrica három csoportjának a sikeres fúziójáról tájékoztatott közleményben az elektromos energia terjesztésével foglalkozó társaság. Az észak-erdélyi, a dél-erdélyi és az észak-havasalföldi társaság fúziójával 2021. január 1-től megalakult a Romániai Elektromos Energiát Elosztó Részvénytársaság (DEER). Az erre vonatkozó jóváhagyást az Electrica Rt. igazgatótanácsa tavaly május 27-i közgyűlésén fogadta el a 2019–2023 közötti időszakra vonatkozó stratégia részeként. Ennek eredményeképpen a DEER 198.988 kilométer hosszúságú elektromos hálózatot működtet 18 megyében, az ország három földrajzi térségében, mely Románia területének 40,7 százalékát teszi ki, több mint 3,8 millió felhasználóval.
Corina Popescu vezérigazgató szerint közép- és hosszú távon valamennyi érintett fél megtapasztalja majd a fúzió hasznosságát, amely költséghatékonysággal, a digitalizációs folyamatok felgyorsulásával, a szolgáltatások minőségének javulásával és a teljesítmény növelésével jár majd.
A DEER ezentúl az elektromos energia terjesztéséért Kolozs, Máramaros, Szatmár, Bihar, Beszterce-Naszód, Brassó, Fehér, Szeben, Maros, Hargita, Kovászna, Prahova, Buzău, Dâmboviţa, Brăila, Galac és Vrancea megyékben felel majd. Regionális szinten tizennyolc kirendeltséggel rendelkezik, melyek székhelyei Kolozsváron, Nagyváradon, Nagybányán, Szatmárnémetiben, Besztercén, Brassóban, Gyulafehérváron, Marosvásárhelyen, Zilahon, Nagyszebenben, Csíkszeredában, Sepsiszentgyörgyön, Ploieşti-en, Brăilán, Galacon, Buzăuban, Târgoviştén és Focşani-ban találhatók. 2014-től napjainkig az Electrica csoport 4,39 milliárd lejt fektetett be a hálózat korszerűsítésébe és a műszaki fejlesztésekbe.