2020. július 8., szerda

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

A kajakos Douchev-Janics Natasa a papírformának megfelelően bejutott a szombati döntőbe 200 m-en a londoni olimpia pénteki versenynapján.


A kajakos Douchev-Janics Natasa a papírformának megfelelően bejutott a szombati döntőbe 200 m-en a londoni olimpia pénteki versenynapján.

A Démász-Szeged 30 éves, háromszoros ötkarikás bajnok lapátforgatója az előfutamban aratott győzelme után a középfutamban sem bízott semmit a véletlenre. A nyolc induló közül csak az első kettő és a három futam két legjobb harmadikja kerülhetett a fináléba, de Douchev-Janics lehajrázva a remekül kezdő lengyel Marta Walczykiewiczet, megnyerte a versenyt.

„Nem mondom azt, hogy nem mentem „full” pályát, de az első száz méteremen még lesz mit javítani” – mondta a magyar versenyző, aki első pályája után nem nyilatkozott, s most is csak egy-egy kérdést engedélyezett a sajtó képviselőinek. „A táv első fele nem sikerült túl jól, most el is megyek, és gyakorolom azt az egy-két húzást, amelyre holnap szükségem lesz. Bízom benne, hogy szombaton is sok magyar lesz kint, én pedig, akárcsak ma, ismét megnyerem a futamomat.”

Douchev-Janics tavaly kislánya születése miatt nem indult a szegedi vb-n, előtte azonban 2007-ben, 2009-ben és 2010-ben is megnyerte ezt a számot a világbajnokságon, idén júniusban pedig Európa-bajnok lett Zágrábban.