2022. január 25., kedd

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Vízkereszti virtus

Az utóbbi években Marosvásárhelyen is kezd meghonosodni a nyílt vízben való megmártózás vízkeresztkor. Hidegebb években léket vágtak a Marosban, és úgy merültek a jeges vízbe a bátor férfiak és nők. Az idén nem volt jég, és csak egy vegyes páros merészkedett a zavaros folyóba. 

A sajtóban megszellőztetett időpont előtt már fél tucat újságíró és operatőr várta kíváncsian az eseményt. Az állítólagos szervező és az elmúlt évek sztárjai nem jelentek meg. Hogy mégsem lett teljes kudarc, az egy bátor párnak volt köszönhető. Elsőként a hegyimentőként dolgozó Gáspár András merészkedett a vízbe, majd őt követte az extrém kihívásokat kedvelő Bálint Anikó. 

A gyors fürdőzés után immár felöltözve nyilatkoztak az őket letámadó újságíróknak: – Szeretem az ilyen kihívásokat, a hideg víz arra kényszerít, hogy kilépjek a komfortzónámból – nyilatkozta a fiatalokat megszégyenítő alakú 54 éves Bálint Anikó. – Rendszeresen szaladok, a hét végén is lefutottam 55 kilométert, amire nagyon büszke vagyok. Amikor tehetem, versenyeken is részt veszek, akár triatlon, akár maratoni megmérettetéseken. 

Gáspár András csalódottságát sem leplezte: – Minden évben el szoktam jönni. Kár, hogy az idén az elmúlt évek megszokott arcai hiányoztak. Azt üzenem a távolmaradottaknak, hogy sajnálhatják. 

De nemcsak a barátok, ismerősök hiányoztak, hanem a forralt bor vagy a citromos tea és az évkezdeti vidám csevegés, tervezgetés is. A járvány erre is rányomta a bélyegét. 

Fotó: Karácsonyi Zsigmond