2020. július 8., szerda

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Pénteken Budapest 22. kerületében, a Városházán köszöntötték a Budafoki MTE labdarúgó-együttesét, amely 74 év után feljutott az élvonalba, ugyanakkor a klub stratégiai együttműködési megállapodást írt alá az önkormányzattal – számolt be a Nemzeti Sport. Az egyezmény alapján a helyi önkormányzat mindenben támogatja a kerület futballcsapatát. 

Mint egykori edző, Karsay Ferenc polgármester köszöntötte valamennyi trénert (Csizmadia Csaba, Vitelki Zoltán, Dajka László, Gálhidi György, Prukner László, Tóth Bálint), akik az elmúlt években hozzájárultak a munkájukkal a sikerhez. Németh Zsolt, a térség országgyűlési képviselője az eseményen bejelentette, hogy az NB I-be és az NB II-be frissen feljutott alakulatok a járványhelyzet miatt külön költségvetési támogatásban részesülnek a kormánytól. 

A klub magyar–ausztrál tulajdonosa, Bélteky Róbert családi okokból nem tudott részt venni az ünnepségen, viszont üzenetében hangsúlyozta, noha maga is futballozott, és a Melbourne Victory tulajdonosaként ausztrál bajnoki címet is ünnepelhetett, sohasem okozott neki a futball olyan nagy örömöt, mint a Budafok NB I-be jutása. 

Az ünnepség csúcspontjaként a 74 év utáni feljutás emlékére készült érmet vették át a labdarúgók és a klub minden alkalmazottja Vizi Sándor elnöktől a pályamunkásokig, Kiss Norbert ügyvezető pedig kitüntetést adott át Jakab Jánosnak tiszteletbeli elnökként elért 150. NB-s mérkőzése emlékére – tudhattuk meg a sportlapból. 

Az ősztől a Budafok színeiben hatodik bajnoki idényét kezdő csapatkapitány, az NB II gólkirálya, Kovács Dávid elmondta, hogy a csapat célkitűzése az élvonalban maradás. 

Mint ismeretes, az 1912-ben alapított, patinás budafoki klub labdarúgócsapata 1946 után másodszor jutott fel az első osztályba a lefújt NB II-es bajnokság második helyezettjeként, vezetőedzője pedig nem más, mint az ASA serdülőcsapatában is pallérozódott futballista, a 12-szeres magyar válogatott labdarúgó Csizmadia Csaba, aki profi pályafutása alatt többek között az FC Fehérvár, az SV Mattersburg, a Slaven Belupo, a Ferencváros, a Lombard Pápa és a Budafoki MTE hátvédje volt.