2020. augusztus 13., csütörtök

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Az Unirea Nyárádtő a csoport egyik legerősebb együttesét, a feljutásra pályázó FC SESO-t fogadta .

A 6. csoport 24. fordulója keretében a két Maros megyei csapat közül a nyárádtőiek hazai pályán vereséget szenvedtek, a szászrégeniek viszont idegenben nyerni tudtak. Az Unirea Nyárádtő a csoport egyik legerősebb együttesét, a feljutásra pályázó FC SESO-t fogadta péntekena nyárádtőiek a bajnokság végéig a ludasi pályán játsszák hazai mérkőzéseiket. A vendégek két gólt is szereztek (a 10. és 18. percben), de még a szünet előtt Horaţiu Moldovan, a házigazdák másodedző-játékosa szépített. A második félidőben az Unirea sokat hajtott az egyenlítésért, de erőfeszítéseiket nem koronázta siker, sőt, a meccs hajrájában a SESO szerzett újabb gólt.

A szászrégeniek Besztercén vendégszerepeltek pénteken, és Fülöp 43. percben szerzett gólja révén hosszú fordulók óta először találtak hálóba. A beszterceiek a második félidőben nagy ambícióval igyekeztek kiegyenlíteni, azonban Enyedi Adrian csapatának védelme mindvégig helytállt, így a régeniek fontos idegenbeli pontokat szereztek. Mindkét megyénkbeli csapat biztonságos helyzetben várhatja a visszavágó további mérkőzéseit, a nyárádtőiek a 6., a régeniek a 8. helyen állnak a csoport rangsorában.

A 24. forduló eredményei: Unirea Nyárádtő – FC SESO 1-3, Gloria II BeszterceAvântul Szászrégen 0-1, Sănătatea KolozsvárUnirea Tatrang 1-0, AFC SzékelyudvarhelyCS Zalatna 3-0 (a zalatnai csapatot nem programálták erre a fordulóra, mivel a klubnak anyagi tartozásai vannak a csapat volt edzőjével szemben), Gaz Metan II MedgyesFC Nagybánya 1-2, CSM BrassóUnirea Szászfenes 3-2, FC NagydisznódFC Zilah 1-1.

A bajnokság állása: 1. FC Nagybánya 49 pont, 2. FC SESO 47, 3. FC Zilah 36, 4. FC Nagydisznód 36, 5. CSM Brassó 36, 6. Unirea Nyárádtő 35, 7. Unirea Szászfenes 30, 8. Avântul Szászrégen 30, 9. Unirea Tatrang 28, 10. CS Zalatna 27, 11. Sănătatea Kolozsvár 27, 12. Gloria II Beszterce 24, 13. Gaz Metan II Medgyes 21, 14. Unirea Dés 20, 15. AFC Székelyudvarhely 16.