2020. július 8., szerda

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Az év első Grand Slam-tornájának első bombameglepetését hozta össze a román Sorana Cîrstea (fotó), aki az ausztrál nyílt bajnokság nyitófordulójában két játszmában kiejtette a hazai kedvenc Samantha Stosurt kedden.

Az év első Grand Slam-tornájának első bombameglepetését hozta össze a román Sorana Cîrstea (fotó), aki az ausztrál nyílt bajnokság nyitófordulójában két játszmában kiejtette a hazai kedvenc Samantha Stosurt kedden. A végső győzelemre is esélyesnek tartott, a 6. helyen kiemelt ausztrál játékos sok ki nem kényszerített hibát vétett, és jócskán elmaradt a nyerő ütések terén is román riválisától, akivel immár harmadszor mérkőzött, és először kapott ki tőle. Nem állt messze egy komoly meglepetéstől Alexandra Dulgheru sem, aki a 7. kiemelt Vera Zvonarjovával vívott háromszettes mérkőzést, amelyből az első két menet csak rövidített játékban dőlt el.

A harmadik fordulóban is lesz már biztosan román játékos a 31. kiemelt Monica Niculescu személyében, aki a verseny 2. körében a francia Pauline Parmentier-t is búcsúztatta három szettben. Ám ezután már nagyon nehéz feladat vár Niculescura, harmadik fordulóbeli ellenfele ugyanis a világranglista-első lengyel Caroline Wozniacki, a torna elsőszámú kiemeltje lesz.

A torna egyetlen magyar főtáblása, Arn Gréta továbbjutott a kanadai Marinóval szemben, és a második körben a 17. helyen kiemelt szlovák Cibulkova lesz az ellenfele, a mérkőzést ma játsszák.