2021. június 22., kedd

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Minden bizonnyal megmenekült a kiesés veszélyétől az FCM Marosvásárhely.

Minden bizonnyal megmenekült a kiesés veszélyétől az FCM Marosvásárhely, mely tegnap az I. liga 29. játéknapján hazai pályán mindhárom bajnoki pontot megszerezte az Astra ellen. A szezon elején igazi kiesőjelölt-rangadó lehetett volna ez a mérkőzés, de a Selymes Tibor vezette ploieşti-i csapat papíron még az Európa-ligás helyekre is esélyes volt tegnapig, Sabău legénysége pedig egy hazai sikerrel elkerülhette az izgalmakat a szezon hajrájára.

Ez már nagyon korán el is dőlt, mert a házigazdák első kapuhelyzeténél Vasilache szabadrúgásból a hálóba talált, a vendégkapus hibáját is kihasználva. Az első félidőben a vásárhelyi csapat növelhette is volna az előnyét, azonban a 12. percben Răduţă nem tudta kihasználni az Astra hálóőrének újabb hibáját. Majd a 29. percben Vasilache egy vendégvédőn megpattanó lövéséből Astafeihoz került a labda, ám a hazai támadó a kapus kicselezése után sem talált be. De a második játékrészben támadóbban fellépő vendégcsapat is elszalasztotta az egyenlítés lehetőségét a 66. percben, amikor Fernandes a kapu vonaláról szabadított fel, ezt leszámítva a vásárhelyi csapat gond nélkül helytállt a mérkőzés végére már fejetlenül támadó vendégekkel szemben.

FCM Marosvásárhely – Astra 1-0

FCM: Balauru – Rus, Iencsi, Fernandes, Szilágyi, Vagner (87. Ruiz), Vasilache, Issa Ba, Fl. Dan (85. Petcuţ), Astafei, Răduţă (51. Munteanu).

További eredmények a 29. fordulóból: Rapid – Sportul 0-1, Unirea Urziceni – CFR Kolozsvár 1-3, FC Brassó – Victoria Brăneşti 1-0. Lapzártánk után ért véget: FC Vaslui – U Craiova, U Kolozsvár – FC Temesvár. Ma játsszák: Dinamo – Gloria Beszterce (14 óra, Antena1), Oţelul – Gaz Metan Medgyes (16 óra, GSP TV), Pandurii – Steaua (20.30, DigiSport).