2021. május 12., szerda

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Több mint 200 közlekedési kihágás

A Maros megyei rendőr-felügyelőség közlekedésrendészeti osztálya február 20-án, szombaton 10 és 18 óra között Hargita megyei rendőrökkel együtt a sebességhatárt átlépő járművezetők kiszűrése érdekében végzett nagyfokú ellenőrzést.


Fotó: Maros megyei rendőrség Az akció során a legális személyszállítás, illetve a 2020-as évi 55-ös számú törvényben rögzített, személyszállítással kapcsolatos óvintézkedések betartását is ellenőrizték. A közúti közlekedést biztonsági kamerákkal és sebességmérőkkel követték, igazoltatáskor pedig alkohol- és drogtesztet is végeztek a sofőrökön. 

Az akció során 210 pénzbírságot róttak ki – 179 esetben a megengedett sebességhatár átlépése miatt, három esetben az 55/2020-as törvény megsértése miatt büntettek a Maros megyei rendőrök. Gyorshajtás miatt 14, egyéb kihágás okán egy hajtási jogosítványt tartott vissza, illetve hat forgalmi engedélyt vont vissza a hatóság. A rendőrök a szomszédos megyék hatóságaival együttműködve a megye egész területén folytatják a közúti balesetek megelőzését célzó akciókat, és arra intik a járművezetőket, hogy vezessenek felelősségteljesen, tartsák be a megengedett sebességet, ne üljenek volán mögé alkohol hatása alatt, és tartsák be a kötelező elsőbbségadásra vonatkozó szabályokat – áll a közlekedésrendészet közleményében.