2020. január 26., vasárnap

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Nem csak fiatalokat várnak a marosszentgyörgyi Maros-parti keresztény zenefesztiválra

Ifjúsági keresztény zenefesztivál lesz szeptember 14-én, szombaton a marosszentgyörgyi Hétfáknál vagy közismertebb nevén a gokartpálya és a Sörpatika közelében, ahol már több alkalommal a Vásárhelyi Forgatag, a Félsziget fesztivál vagy az utóbbi években a Vibe fesztivál is helyet kapott. Az Ő az út! elnevezésű rendezvényt a marosvásárhelyi Magvető közösség és a Regnum Christi alapítvány szervezi, a népszerűsítésben pedig a katolikus és református parókiák segítenek. Egyik kezdeményezője, Sófalvi Szabolcs, Marosszentgyörgy polgármestere ezt nyilatkozta a fesztivállal kapcsolatban: – Egy nagyközség vezetőjeként azt tapasztalom, hogy fontos fejleszteni a település infrastruktúráját, víz-, csatornahálózatot építeni, utakat aszfaltozni, és ezt mi sikeresen meg is tesszük. Életbevágóan fontos viszont a közösséget is építeni, az itt lakó embereket, családokat lelkileg és szellemileg erősíteni. A saját életemben is azt tapasztalom, hogy csak ha lelkileg is erős vagyok, akkor tudok a munkában, a türelemben, a döntésekben, a segítőkészségben is fáradhatatlanul előrehaladni. Emiatt szervezünk vagy támogatunk ilyen jellegű hiterősítő rendezvényeket, figyelembe véve azt is, hogy a keresztény értékeket vagy a nemzetet megerősítő dolgokat és üzeneteket a különböző korosztálynak megfelelő úton-módon kell terjeszteni. A korábbi évek tapasztalatai azt mutatták, hogy a fiatalok lelkéhez is közelebb kerülhet az örömhír, ha fiatalos, dicsőítő zenével, jó hangulatú, kreatív rendezvények által tesszük ezt – nyilatkozta a község elöljárója. 


A Maros-parti programot fiatalok állították össze fiataloknak, de bármilyen korosztály részt vehet rajta. A belépés ingyenes. A rendezvény 17 órakor kezdődik változatos „sátorprogramokkal”, köztük: élményszínház, óriáspuzzle, „Családommal csapatom”, gyereksátor, imaséta, Sörözz a papoddal, könyvsátor, brazil sátor, Bonus Pastor sátor, szabadulószoba, imasátor stb. A dicsőítő koncertek 19 órakor kezdődnek, elsőnek a budapesti Shalom csapat koncertezik, velük együtt énekel Zani (Lima Zanderson), a brazíliából érkező fiatal misszionárius orvos is. A katolikus és református lelkészek áldása után a marosvásárhelyi Blessed Dance Crew táncosai lépnek színpadra, majd 19.40-től az ugyancsak Budapestről érkező Eddy keresztény könnyűzene- (rap-) énekes, aki egyben személyes tanúságtételével is buzdítja a jelenlévőket. Az estet a közismert Csiszér László, Csíkmenaságból származó énekes és csapata dicsőítő koncertje zárja. 

 Az Ő az út zenefesztivál három korábbi rendezvényén Pintér Béla, az Unless, a Csit-band, a Reménység, a Magvető, a Worship-team, Sipos Tiffany, Nemes Tibor és még sokan mások léptek színpadra. A szervezők péntek délutánig várják ötfős csapatok jelentkezését a 0743-622-153-as telefonszámon, a sátorprogramok ideje alatt ugyanis megrendezik A MI UTUNK csapatok versenyét is, ahol különböző tombolajegyeket nyerhetnek a résztvevők. A rendezvény helyszínén óriáscsúszda és trambulin is fog működni, és vásárolni lehet helyi (marosszentgyörgyi) fagyit és kürtőskalácsot. (B.ZS.)