2021. május 15., szombat

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

A marosvásárhelyi önkormányzat megtartja a parkolási szolgáltatást

A marosvásárhelyi önkormányzat nem szándékozik kiszervezni a parkolási szolgáltatást – jelentette ki csütörtöki sajtótájékoztatóján Soós Zoltán polgármester. 

A Népújság érdeklődésére megerősítette, hogy a polgármesteri hivatal közvitára bocsátott szervezeti felépítése szerint valóban megszüntetik a parkolási szolgáltatással is foglalkozó városi piacigazgatóságot, de a parkolási szolgáltatást, ami jelenleg ennek az igazgatóságnak a hatáskörében van, nem bízzák külső cégre. 

„A városi piacigazgatóság az új szervezeti ábra szerint a közterületkezelő igazgatóság alárendeltségébe kerülne, és ezzel együtt a parkolási szolgáltatás is. Ennek kiszervezése esetén a város jelentős jövedelemtől esne el, tehát nem érdekünk mással végeztetni ezt a szolgáltatást” – tette hozzá a városvezető. 

Kérdésünkre elmondta, 2019-hez képest tavaly jelentősen csökkentek a parkolásból származó bevételek, aminek az oka a koronavírus-világjárvány is lehet, de pontosabban egy belső ellenőrzést követően lehetne tudni. Az audit fog rávilágítani arra, hogy milyen okok miatt estek vissza a bevételek – jelentette ki Soós Zoltán. 

Hasonló belső ellenőrzésre minden igazgatóság számíthat, ugyanakkor ellenőrizni fogják a taxistevékenységet is. Konkrétan azt, hogy hány engedély van kiadva cégeknek, ezek közül hányat nem használnak fel a taxis cégek. Átszervezés szóba jöhet, de a városháza egyelőre a taxisszabályzatot sem módosítja, mivel az 2023-ig érvényes – mondta a városvezető. 

Fotó: Nagy Tibor