2020. szeptember 26., szombat

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Kilenc forduló után holtversenyben a második helyre csúszott vissza a korábbi éllovas régeni együttes a 6. csoportban. Ebben a körben az Avântul első hazai pályás vereségét szenvedte el ez idény során, miközben a szatmáriak idegenben egygólos győzelmet arattak Désen.

Kilenc forduló után holtversenyben a második helyre csúszott vissza a korábbi éllovas régeni együttes a 6. csoportban. Ebben a körben az Avântul első hazai pályás vereségét szenvedte el ez idény során, miközben a szatmáriak idegenben egygólos győzelmet arattak Désen. Ezzel az Olimpia beérte pontszámban az Avântult, és jobb gólarányának köszönhetően meg is előzte a tabellán.

A másik két Maros megyei csapatnak sikerült a pontszerzés a hétvégi fordulóban. Az Unirea Nyárádtő hazai pályán kiütéses győzelmet aratott a csoport utóvédjében tanyázó szászfenesiek felett, míg az FCM II Marosvásárhely értékes pontot szerzett idegenben a kiesőjelölt-rivális zalatnaiaktól. A 9. forduló eredményei nyomán a csoport élmezőnyében igencsak kiéleződött a harc, hiszen az első hét csapat között alig 3 pont a különbség, ami igencsak érdekes télelői küzdelmeket vetít előre. Mostani vereségük ellenére a régeniek, és a mögöttük mindössze egy pont hátrányban álló nyárádtőiek is tagjai az élmezőnynek.

A 9. forduló eredményei: Unirea Tatrang – U II Kolozsvár 1-1, Sănătatea Kolozsvár – FC SESO 1-0, CS Zalatna – FCM II Marosvásárhely 0-0, Avântul Szászrégen – FC Zilah 1-2, Gloria II Beszterce – Voinţa Jád 3-5, Unirea Dés – Olimpia Szatmárnémeti 1-2, Unirea Nyárádtő – Unirea Szászfenes 3-0, CFR II Kolozsvár – Corona Brassó 0-0.

A bajnokság állása: 1. Olimpia Szatmárnémeti, 2. Avântul Szászrégen 19-19 pont, 3. Unirea Nyárádtő 18, 4. U II Kolozsvár, 5.Corona Brassó, 6. FC Zilah 17-17, 7. FC SESO 16, 8. Sănătatea Kolozsvár 14, 9. Unirea Tatrang 12, 10. Unirea Dés 11, 11. Voinţa Jád 10, 12. CFR II Kolozsvár 9, 13. Unirea Szászfenes, 14. FCM II Marosvásárhely 7-7, 15. CS Zalatna 6, 16. Gloria II Beszterce 4.