2020. szeptember 26., szombat

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

A román bajnok újabb vereséggel és nulla ponttal áll csoportja utolsó helyén, pedig a Dorinel Munteanu irányította acélosoknak most lett volna esélyük pontot szerezni. Viszont már az első félidőben háromgólos hátrányba kerültek a BL-csoportkörben meglepően jól teljesítő Bázel ellen. Innen állt fel a galaci csapat és hozta szorosra a mérkőzést, de egyenlítenie már nem sikerült.

A román bajnok újabb vereséggel és nulla ponttal áll csoportja utolsó helyén, pedig a Dorinel Munteanu irányította acélosoknak most lett volna esélyük pontot szerezni. Viszont már az első félidőben háromgólos hátrányba kerültek a BL-csoportkörben meglepően jól teljesítő Bázel ellen. Innen állt fel a galaci csapat és hozta szorosra a mérkőzést, de egyenlítenie már nem sikerült. A csoport másik mérkőzésén tovább folytatódott a Benfica idei kiváló sorozata, a portugálok immár 21 tétmeccsen maradtak veretlenek ebben a szezonban. Manchesterben a 3. percben vezetéshez jutottak egy hazai öngól révén. Innen fordított a Ferguson-gárda, azonban a vége 2-2 lett. Ezzel pedig eldőlt, hogy az utolsó fordulóban a manchesteriek ki-ki mérkőzést játszanak Bázelben, míg a Benfica az egymás elleni eredményeknek köszönhetően már mindenképpen továbbjutott.

Bajban van a másik manchesteri csapat is, hiszen a City nem tudta megszakítani a Napoli 1994 óta tartó európai kupameccsekre vonatkozó veretlenségi sorozatát, miközben a Citynek 9 tétmérkőzéses győzelmi sorozata szakadt meg. Így a Citynek alig maradt esélye, hiszen hiába nyerne a bajorok ellen, mert a Napoli az utolsó fordulóban a még pont nélküli Villarrealhoz utazik, így győzelme csak az ő kezében van.

Időrendben Moszkvában játszották az első kedd esti mérkőzést, ahol a hazai CSZKA kikapott a francia bajnoktól. Ezzel már köztudott volt, hogy ha az Inter legalább döntetlent játszik Törökországban, akkor már továbbjutott. S meg is lett Chivuék egy pontja, ezzel pedig csoportelsőként zárják a sorozatot. A másik három együttes közül viszont még bármelyik beérhet a második helyre.

A Real Madrid már továbbjutottként lépett pályára kedden este, viszont egy győzelemmel a csoportelsőséget is bebiztosíthatta, s ez így is történt. Sőt az est legnagyobb arányú győzelme született a Santiago Bernabeuban, ahol 10 perc után már 3-0 volt, majd a 20. percben 4-0 – ennyi idő alatt még soha egyetlen csapat sem kapott négy gólt a Bajnokok Ligája történetében. Vagyis a Dinamót igencsak megszórták Mourinho tanítványai, de a horvátok 6-0-s állásnál ezen a mérkőzésen szerezték első idei góljukat a BL-csoportkörben (míg a Real kapusa első alkalommal kapitulált), mégpedig a 81. percben Beqiraj révén, a vége 6-2 lett. A csoport másik mérkőzésén gól nélküli döntetlen született, így az Ajax és a Lyon között csak az utolsó fordulóban dől el a második továbbjutó kiléte. A hollandok Amszterdamban fogadják a Realt, a Lyon pedig a nullapontos Dinamóhoz utazik. Az Ajax akár már gólarányának köszönhetően is továbbjuthat.

Eredmények:

A csoport:

Bayern München (német) – Villarreal (spanyol) 3-1 (2-0), gólok: Ribéry (3., 69.), Gomez (23.), illetve De Guzmán (50.)

Napoli (olasz) – Manchester City (angol) 2-1 (1-1), gólok: Cavani (18., 49.), illetve Balotelli (33.)

A csoport állása: 1. (és már továbbjutott) Bayern 13 pont, 2. Napoli 8, 3. City 7, 4. Villareal 0.

B csoport:

CSZKA Moszkva (orosz) – OSC Lille (francia) 0-2 (0-0), gólok: Berezutszkij (49, – öngól), Sow (64.)

Trabzonspor (török) – Internazionale (olasz) 1-1 (1-1), gólok: Altintop (23.), illetve Alvarez (18.)

A csoport állása: 1. (és már továbbjutott) Inter 10 pont, 2. Trabzonspor 6, 3. Lille 5, 4. CSZKA 5.

C csoport:

OŢELUL GALAC – Bázel (svájci) 2-3 (0-3), gólok: Giurgiu (75.), Antal (81.), illetve F. Frei (10.), A. Frei (14.), Streller (37.)

Manchester United (angol) – Benfica Lisszabon (portugál) 2-2 (1-1), gólok: Berbatov (30.), Fletcher (59.), illetve Jones (4. – öngól), Aimar (61.)

A csoport állása: 1. (és már továbbjutott) Benfica 9 pont, 2. MU 9, 3. Bázel 8, 4. OŢELUL 0.

D csoport:

Real Madrid (spanyol) – Dinamó Zágráb (horvát) 6-1 (4-0), gólok: Benzema (2., 66.), Callejón (6., 49.), Higuaín (9.), Özil (20.), illetve Beqiraj (81.), Tomecak (90.)

Olympique Lyon (francia) – Ajax Amszterdam (holland) 0-0

A csoport állása: 1. (már továbbjutott) Real 15 pont, 2. Ajax 8, 3. Lyon 5, 4. Zágráb 0.