2020. augusztus 13., csütörtök

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Babos Tímea és Kristina Mladenovic nyerte meg a női párosok versenyét a francia nyílt teniszbajnokságon, mivel a vasárnapi döntőben 6:2, 6:3-ra legyőzte a kínai Tuan Jing-jinget és Cseng Szaj-szajt.

A második helyen kiemelt magyar– francia duó remekül kezdte sorozatban harmadik Grand Slam-döntőjét, kétszer is elvette az ázsiaiak adogatását, és 33 perc alatt szettelőnybe került. A folytatásban 2:0-s vezetésnél az ellenfél brékelt, ám Babosékat ez sem zavarta meg, bátor játékkal 4:1-re és 5:2-re is vezettek, majd Babos kiszerválta a meccset. A találkozó 1 óra 10 percig tartott. A magyar–francia páros a trófea mellé összesen 580 ezer eurót kapott sikeréért.

A kétszeres WTA-világbajnok Babos a 22. tornagyőzelmét aratta párosban, és a tavalyi Australian Open után a második Grand Slam-trófeáját szerezte meg. A párosban kétszeres WTA-világbajnok játékos az első magyar teniszező, aki juniorként és a felnőttek között is legalább egyszer bejutott valamennyi Grand Slam-torna fináléjába, és ugyancsak ő az első magyar női játékos, aki a profik között két GS-címet nyert.

A Roland Garroson korábban csak egyszer, 1986-ban volt magyar döntős női párosban. Akkor Temesvári Andrea és Martina Navratilova a Steffi Graf, Gabriela Sabatini kettőst verte 6:1, 6:2-re.

 „Gratulálok az ellenfélnek, Kikinek pedig köszönöm, hogy a partnere és a barátnője lehetek. Minden együtt töltött nap olyan, mintha döntőt játszanánk” – jelentette ki meghatottan, majd magyarul is köszönetet mondott családjának és a kilátogató magyar szurkolóknak. „Jövőre találkozunk!” – tette hozzá.

A győztes duó tagjai közül Mladenovic hétfőtől az első, Babos pedig a második a páros WTA-világranglistán.

Fotó: DNAI