2022. július 6., szerda

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Korszerűsítik a Nyárádtő–Ákosfalva utat

A Maros Megyei Tanács csütörtöki ülésén elfogadták a Nyárádtő és Ákosfalva közötti megyei út felújítására vonatkozó műszaki-gazdasági dokumentációt és mutatókat. A korszerűsítésre két változatot dolgoztak ki, de a határozattervezetben az első, olcsóbb, 118 millió lejes variáns elfogadását javasolták. A testület ezt szavazta meg. 

A megyei tanács határozattervezet-indoklása rávilágít arra, amit a gépkocsivezetők és az Ákosfala–Nyárádtő között lakók elviselhetetlennek tartanak: a 151D jelzésű megyei út állapota tarthatatlan. Ezen a szakaszon nagyon megnövekedett a járműforgalom, ugyanis a Kolozsvár és Brassó közötti tranzitforgalom itt halad el, itt kerüli ki Marosvásárhelyt, ami napi több ezer járművet jelent. A legnagyobb gondot a nehéz, 3,5 tonnásnál nagyobb teherautók, közhasznú járművek okozzák, hiszen a házak is beleremegnek, amikor nagy sebességgel előttük haladnak el. A helyzet romlott, amióta megnyitották a Marosvásárhely–Nyárádtő közötti új pályaszakaszt.

Az útszakaszt nemcsak a megnövekedett tranzitforgalom terheli, hanem itt járnak el a környékbeli települések lakói is, köztük a lőrincfalviak, a lukafalviak, a Dózsa György-iek, a teremiújfaluiak, nagyteremiek, a káposztásszentmiklósiak, a csibaiak, a somosdiak, a folyfalviak, a kisgörgényiek, a cserefalviak, az ákosfalviak és a nyárádtőiek is. Jelentős a gyalogos- és kerékpárforgalom is, ez utóbbiaknak nem biztonságos a közlekedés, ahogy az elektromos rollereket használóknak sem. 

A 151D jelzésű útszakasz felújítására vonatkozó műszaki-gazdasági dokumentációt a Media Marketing Kft. tervezőcég állította össze egy 2020 júniusában a megyei tanáccsal kötött szerződés értelmében. 

A tervező két változatot javasolt, az első szerint a korszerűsített út rugalmas szerkezetű lenne, ami 118,3 millió lejbe kerül, a második variáns szerint merev szerkezetű, amely 138 millió lejbe kerülne. A szakértői véleményre alapozva a Maros Megyei Tanács az első változat elfogadását javasolta, s a testület ezt is szavazta meg.

– A Nyárádtő és Ákosfalva közötti út valamikor 4 méter széles, köves községi út volt. Az elmúlt rendszerben kezdték szélesítgetni. A széleken két-két méteren nincs alapja az útnak. A kövezésre öntötték rá az aszfaltot. Az út a nagy teherfogalmat nem bírja. A felújítási terv szerint felmarjuk az egészet, készítünk egy rendes, többrétegű kőalapot neki, és leaszfaltozzuk. A betonalapokra való építést elvetettük, mert a rugalmas szerkezetű, aszfaltos változatot jobbnak találtuk. Az út szélessége a standard szerint 6 méter lesz, mindkét szélén egy-egy méteres útpadkával. A falvakban leaszfaltozzuk az útpadkát is – mondta megkeresésünkre Márton Katalin, a Maros Megyei Tanács műszaki igazgatója, aki kérdésünkre azt is hozzátette, biciklisáv ezen a szakaszon nem épül.