2020. július 4., szombat

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Versenyfelhívás

Az eucharisztia évében a XII. erdélyi főegyházmegyei kreativitás-vetélkedő a hagyományokhoz híven minden iskoláskorú gyereknek, fiatalnak próbál lehetőséget biztosítani kreatív képességeinek versenyszerű bemutatására 12 versenykategóriában (rajz, fotó, naptár, plakát, dombormű/körplasztika, irodalom, szavalat, bábjáték/dramatizálás, rövidfilm, vokális és hangszeres zene, tánc és sport). A vetélkedőre Marosvásárhelyen, a II. Rákóczi Ferenc Római Katolikus Teológiai Líceum és a Keresztelő Szent János Plébánia / Pro Vita Cristiana Alapítvány szervezésében kerül sor április 24–25-én.

Regisztráció

A vetélkedőre kétfordulós regisztrációval lehet bejelentkezni a kreativitas_ms@yahoo.com e-mail-címen. A kétfordulós bejelentkezést a korábbi vetélkedők költségvetési tapasztalatai teszik szükségessé. Február 14-ig tart az előregisztráció. A jelentkezők számának függvényében készül el a költségvetés, a lehetséges támogatások felmérése (a regisztrálók részéről is érkezhet támogatás) és a kategóriák pontos beosztása. Ezt követően március 14-én zárul a regisztráció megerősítése, ameddig a jelentkezők értesítést kapnak, hogy az általuk választott aktív versenykategória pontosan milyen időpontban és helyszínen kerül sorra.

A passzív kategóriákban mint a rajz, fotó, naptár, plakát, dombormű/-körplasztika, a részvételt helyettesítheti az alkotás elküldése (az alkotások beküldésének a határideje március 14.). Az alkotásokat csak a verseny díjazása után lehet visszaigényelni, külön kérésre (ezért kérjük a beküldött alkotásokra feltüntetni, hogy alkotója visszaigényli-e).

Az irodalom, szavalat, bábjáték/dramatizálás, rövidfilm, zene, tánc, sport – mint aktív versenykategória – feltételezi a személyes jelenlétet. Egy-egy versenyző több kategóriában is indulhat, a következő szabály alkalmazásával: aktív versenykategóriában csak egy kategóriában lehet regisztrálni, a passzív kategóriák esetében nincs megkötés.

A versenykiírás bővebb tudnivalói a romkat.ro honlapon olvashatók.

Illusztráció. Forrás: romkat.ro