2021. június 20., vasárnap

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

A felnőttkor kapujában 

Életünket különböző időszakokra osztjuk, a gondatlan gyermekkortól az identitáskereső kamaszkoron át a felnőttkorig, amikor önállóvá válunk, és felelősséget vállalunk tetteinkért. Fiatal felnőttként megtaláljuk saját hangunkat, kialakítjuk értékrendszerünket, megvizsgáljuk erőforrásainkat, önállósulunk, és megtanulunk felelősséget vállalni tetteinkért. 

Az Erdélyi Magyar Televízió Nőszemközt című műsorában Kurta Kinga szerkesztő-műsorvezető olyan frissen végzett, vagy utolsó éves egyetemista hölgyekkel beszélget, akik a fiatal felnőttkor kapujában állnak, most élik ennek az időszaknak minden kihívását: Németh Kincső képzőművész, Iklandi Boglárka joghallgató és Jakab-Péter Emese, az ETV Híradójának ifjú műsorvezetője. Követhető a műsor pénteken este 9 órától a tévéképernyőn és a YouTube-csatornán.

Hitről és irodalomról 

Vasárnap ismét friss műsorokkal várja az Erdély TV a nézőket a képernyők elé. 
Gueth Péter író, teológus, fotós az írás fontosságáról, a hitéről és az ázsiai utazásairól mesél Béres Ildikónak és Barabási Tivadarnak a 13.30-kor kezdődő Üzenet szeretettel műsorban. A fél 4-kor kezdődő Alter-tanterv című irodalmi-kulturális műsor legújabb részében Szilágyi István és Bodor Ádám írók munkásságát elemzi Tamás Dénes író és Karácsonyi Zsolt költő, műfordító, irodalomkritikus. A műsorban az írók műveiből részleteket adnak elő a Kolozsvári Állami Magyar Színház művészei: Pethő Anikó és Orbán Attila. A 17 órakor kezdődő Pszichotrillákban Badics Petra és dr. Kádár Annamária a kamaszkort veszi górcső alá, és egy kis segítséget nyújtanak a szülőknek a kamaszok megértésében, kezelésében, különös tekintettel a járvány okozta feszültségekre. A délután fél 6-kor kezdődő Hitéletben Soós Zoltánt, Marosvásárhely polgármesterét arról kérdezi Balázs Attila műsorvezető, hogy az emberpróbáló szolgálatában miként tudja erőforrásként beépíteni az Istenbe vetett hitét. 
Követhetők a műsorok az Erdély TV képernyőjén és YouTube-csatornáján. Kellemes tévénézést!