2021. december 3., péntek

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

a kolozsvári BBTE közgazdászhallgatói

Kiemelkedő szakmai teljesítménnyel „runner-up” díjat szerzett a kolozsvári Babeş–Bolyai Tudományegyetem (BBTE) Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Karának négyfős hallgatói csapata a washingtoni Georgetown University által szervezett, online nemzetközi esettanulmány-versenyen. A Domokos Ferenc (menedzsment, 2. év), Csenteri András Gergely (gazdasági informatika, 2. év), György Ákos (pénzügy és bank, 2. év) és Izsák Réka (pénzügy és bank, 3. év) alkotta csapat a csoportfordulókban olyan neves egyetemek csapatait előzte meg, mint a City University of Hong Kong vagy az Universidad Panamericana, második helyet érve el a döntőbe jutó hollandiai Maastricht University csapata mögött. A verseny döntőjét végül a kanadai University of Toronto csapata nyerte.

A McDonough Business Strategy Challenge elnevezésű nemzetközi esettanulmány-versenyre február 2-6. között került sor, online, amelyen összesen 19 világszínvonalú egyetem vehetett részt az amerikai, európai, ázsiai és ausztrál kontinens képviseletében. Európából mindössze három csapat vehetett részt rajta, köztük a kolozsvári BBTE-é. A diákok egy amerikai nonprofit szervezet, a Medical Society Consortium on Climate & Health számára kellett egy átfogó stratégiát kidolgozzanak.

A BBTE hallgatói a rangos eseményen a „runner-up” díj mellett elnyerték a legjobb bemutatkozó videóért járó különdíjat is, a közönségszavazatok alapján odaítélt People’s Choice Award-ot.

A BBTE csapatának felkészítő tanárai dr. Szász Levente, dr. Györfy Lehel-Zoltán és dr. Rácz Béla-Gergely voltak.

A kolozsvári BBTE magyar tagozatos közgazdászhallgatói másodszor hoznak el díjat a Georgetown University gazdasági kara, a McDonough School of Business által szervezett nemzetközi esettanulmány-versenyről, miután 2019-ben a rangos nemzetközi mezőnyben szintén „runner-up” díjat szereztek. További információk a versenyről: https://www.mcdonoughbsc.com/ 

(közlemény)