2022. november 27., vasárnap

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Óriás adventi koszorú köré hívja ünnepelni a marosvásárhelyieket a Marosvásárhelyért Egyesület. A koszorút idén is a Bolyai téren helyezik el, az egyesület pedig mind a négy adventi vasárnap közös gyertyagyújtásra várja az embereket.

A nagy méretű, mintegy 3 és fél méter átmérőjű, kültéri adventi koszorút a következő négy hétben minden nap megcsodálhatják az arra járók, vasárnap délutánonként pedig ünnepélyesen gyújtják meg a négy adventi gyertyát a marosvásárhelyi magyar történelmi egyházak képviselői. 

Advent első vasárnapján a római katolikus, a második vasárnapon az unitárius, a harmadikon az evangélikus, a negyediken pedig a református egyház képviselteti magát az eseményen. A hit fényét jelképző, első adventi gyertya meggyújtására  november 27-én 16.30-tól kerül sor. 

Szente Katalin, a Marosvásárhelyért Egyesület elnöke köszönti majd azokat, akik ily módon közösségben is szeretnék megélni a várakozás, az advent időszakát, majd Péter Arthur római katolikus főesperes, plébános rövid egyházi áldása és ünnepi ének teszi meghittebbé az élményt. A hagyományteremtő szándékkal tavaly indított kezdeményezést pozitívan fogadta a közösség. 

A Marosvásárhelyért Egyesület célja, hogy minden évben felállítsa a városban az óriási adventi koszorút, amely köré összegyűlhetnek azok, akik számára fontos az advent és a várakozás közösségi megélése.