2022. július 6., szerda

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

– táncjáték Tamási Áron műve alapján –

… az előadás a tánc nyelvén fogalmazza meg Ábel figuráját. Annak a csíki székely fiúnak a figuráját, amely Tamási Áron Ábel trilógiájában született meg számunkra, amely a nagyközönség által jól ismert és kedves alak. Ábel személyét főleg a tánc eszközeivel állítjuk a nézők elé, de elkerülhetetlen a verbális megjelenítés is. Újra meg újra előkerülnek Ábel fő gondolatai az igazságról, a székely létről, a lélek tisztaságáról, arról, hogy miért vagyunk a világon… Egyre fontosabb kérdések vetődnek fel, amelyek kapcsán Ábel rámutat a lényegre, hogy csak megtisztulva, szabad és tiszta lélekkel tudunk válaszolni életünk alapkérdéseire. „Tisztán az Isten lelkével válaszol minden feltett kérdésre… mert… az emberek fényes világa után az Isten tiszta világába vágyik az ember.” Ez a gondolatkör végkifejlete.

A darabban Tamási-szövegrészletek hangzanak el a táncosok szájából. Nem a humor, inkább a székely nyelvből és gondolkodásmódból áradó derű jellemzi a hangulatát.

Rendező-koreográfus Varga János.

Zeneszerző Kelemen László.

Tánckarvezetők: Farkas Sándor-Csaba, Kásler Magda.

Zenekarvezető: Moldován-Horváth István.

Igazgató Barabási Attila-Csaba.

A belépés a járványügyi korlátozásoknak megfelelően, oltásigazolás, illetve a SARS-CoV-2-fertőzésen való átesésről szóló igazolás (amely a megfertőződéstől számított 15. és 180. nap közötti periódusban érvényes), vagy 72 óránál nem régebbi negatív RT-PCR-teszt, illetve 48 órát nem meghaladott, hivatalos, negatív antigénteszt felmutatásával. 

Jegyek a helyszínen kaphatók, előzetes regisztráció szükséges a 0757-059-594-es telefonszámon.

Szeretettel várjuk Önöket 2022. március 6-án 19 órától a Maros Művészegyüttes székházába. (A szervezők)