2020. augusztus 12., szerda

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Az Olasz Nagydíj szervezői megerősítették, nem fogadnak nézőket a szeptemberi versenyükön. Ezzel a Ferrari által szervezett Toszkán Nagydíj lehet az első, amely újra megnyitja kapuit.

Amikor a Forma–1 ismertette idei első 8 versenyének programját, tisztázta, hogy a világjárványra való tekintettel egyelőre csak zárt kapus futamokban gondolkodik. Ennek ellenére az elmúlt hetekben fölmerült, hogy akár már a nyolcadik futamon, a monzai Olasz Nagydíjon visszatérhet a közönség. Olaszországban egy ideje téma a sportesemények újbóli megnyitása a nagyközönség előtt, és az Autosport értesülése szerint az F1 célul tűzte ki, hogy a szeptember 6-ai monzai verseny lesz az első, amelyet 2020-ban szurkolók előtt rendeznek meg.

Erre viszont biztosan nem kerülhet sor. A pálya a már korábban jegyet vásárlókat ezen a héten tájékoztatta arról, hogy eseményük zárt kapus lesz, vagyis nem lesz módjukban felhasználni idén a jegyeiket. „A 2020-as Olasz Nagydíjra zárt kapuk mögött kerül sor, azaz nézők nélkül. A már megváltott jegyek árát visszafizetjük, teljes áron” – közölte a Monza.

Mindez azonban nem jelenti azt, hogy az olaszoknak nem lesz lehetőségük élőben F1-es versenyt nézni idén. A Monzát egy héttel később követő Mugellót már komolyan foglalkoztatja, milyen feltételek mellett engedhetne be nézőket. Nemrég Firenze polgármestere is megerősítette, hogy korlátozott számban szeretnének szurkolókat ültetni a lelátókra. Ezzel a Ferrari 1000. versenye lehet az első, amely nem zárt kapuk mögött zajlik idén, írta az M4 Sport.

A Toszkán Nagydíjat követő helyszínek már reménykedhetnek a nézők előtti nagydíjakban. Az oroszországi szervezők már megkezdték a jegyek értékesítését, Imola ugyancsak reménykedik a nézők befogadásában, a Nürburgring vezetői szintén megerősítették, hogy lehetőségként számolnak az újranyitással, miközben az Autosport értesülése szerint a portugáliai Portimao esetében már arról is szó van, hogy nagyjából 50 ezer fős közönséggel terveznek.

 Fotó: XPB