2019. szeptember 17., kedd

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Maros megyei üzletemberekkel és a TAROM vezérigazgatójával,

Wolff Werner-Wilhelmmel szervezett találkozót a Maros Megyei Tanács és a Maros Megyei Prefektusi Hivatal a Marosvásárhelyi Transilvania Repülőtérrel együttműködve. 

A találkozó célja az volt, hogy az üzleti szféra képviselői folytassanak párbeszédet a TAROM vezetőségével, hogy közvetlenül megfogalmazhassák igényeiket a Marosvásárhely–Bukarest járatok működtetésére vonatkozóan. 

A repülőtér megnyitását követően a Maros Megyei Tanács és a repülőtér vezetősége mindent megtett, hogy Marosvásárhelyről ismét Bukarestbe lehessen repülni, így a TAROM 2018. november 22-étől elindította a jelenleg is működő Marosvásárhely–Bukarest  járatát. Mivel nem volt megfelelő az érdeklődés iránta, a TAROM ideiglenesen többször is felfüggesztette a járatát. Jelenleg hetente kétszer van repülőjárat Marosvásárhely és Bukarest között. A Transilvania repülőtér honlapja szerint a Bukarestből érkező gép csütörtökön és vasárnap  22.30 órakor  ér Marosvásárhelyre, innen pedig  pénteken  és hétfőn hajnalban 5.40 órakor indul vissza Bukarestbe.

A találkozón a megyei tanács elnöke és Maros megye prefektusa is jelen volt, és mindketten hangsúlyozták, hogy  fontos a megyeközpont légi összeköttetése a fővárossal. Ez az üzleti szféra számára jelent nagy előnyt, másrészt az embereknek lehetőséget teremt,  hogy bukaresti átszállással elérjenek más célállomásokat. 

Mircea Duşa prefektus kifejtette, fontos a bukaresti járat,  hiszen így  nem kell 100 kilométert  utazni Kolozsvárra, hogy repülővel elérhessék a fővárost.

– Ügyintézés céljából több járatra van szükségünk Bukarestbe, hiszen sokan utaz-nak rendszeresen a fővárosba, intézmények képviselői és magánszemélyek egyaránt.  Rajtunk, jövendőbeli utasokon múlik, hogy milyen gyakorisággal  használjuk a Transilvania légikikötőt, mert  ezzel nyereségessé és fejlődőképessé tesszük  – jelentette ki Péter Ferenc, a Maros Megyei Tanács elnöke. 

Peti András, a Transilvania repülőtér vezetőtanácsának elnöke bemutatta a marosvásárhelyi repülőtér fejlesztési tervét, a jelenleg elérhető célállomásokat, és az idén induló járatokról is szó esett.  A találkozón jelen lévő vállalkozók és intézményvezetők hangsúlyozták, részükről igény van a Marosvásárhely–Bukarest  repülőjáratra, de  szeretnék, ha ennek gyakoriságát növelnék, és konkrét javaslatokat is tettek a menetrend módosítására.   A megbeszélésen  Wolff  Werner-Wilhelm, a TAROM vezérigazgatója azt nyilatkozta, hogy folytatják az együttműködést a marosvásárhelyi repülőtérrel,  s az általa vezetett légitársaság a lehetőség szerint módosítja a marosvásárhelyi járatok menetrendjét.