2021. január 22., péntek

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Pénteken a nyárádszeredai önkéntes tűzoltók is segítő kezet nyújtottak a csütörtökön késő este kigyulladt csíksomlyói romtaletep károsultjainak, amikor is 261 személy, köztük 150 gyerek maradt fedél nélkül, 20 lakóház égett le. 

„Nem tudtunk részt venni az oltásban, de az éjjel megszerveztük a mai akciónkat, egy haszonjárműnyi meleg felnőtt- és gyerekruhát, matracokat, játékokat, cipőket vittünk a rászorulóknak” – közölte közösségi oldalán a tűzoltóegyesület, köszönetet mondva a helyi lakosságnak, hogy egész évben hozzájárulnak adományaikkal a tűzoltók készletének gyarapításához, „amihez hozzá tudunk nyúlni ilyen esetekben”. 

A szervezet vezetője, Kacsó István parancsnok lapunknak adott egyik nyilatkozatában nemrég jelezte, hogy a szeredai önkéntes tűzoltók az adományok egy részét tartalékolják, hogy tűzvész esetén ne csak oltási munkával, hanem anyagiakkal is segíteni tudjanak a bajba jutottakon. Az önkéntes tűzoltókhoz tartozni egyfajta elköteleződés: az a feladatuk, hogy segítsenek – magyarázta a tűzoltóparancsnok.

A pénteki adomány a nyárádszeredai önkormányzatnak is köszönhető, ugyanis az biztosította a tűzoltók számára a haszonjárművet és az üzemanyagot. Ez a segítség csupán csepp a tengerben, egy kis szál azon sok láthatatlan és megfoghatatlan kötelékből, amelyet egymás iránt érez a két város, és ami okán 2018 májusában, a székelyföldi magyar városok polgármestereinek ötödik találkozóján Nyárádszeredában testvérkapcsolati megállapodást írt alá a két település elöljárója.

Egy haszonjárműnyi adománnyal siettek a csíkszeredai tűzkárosultak segítségére

Fotó: a nyárádszeredai önkéntes tűzoltók közösségi oldala