2022. szeptember 25., vasárnap

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Hangosak voltak Marosvásárhely utcái

Minden új projekt kezdetén felmerül a kérdés, hogy vajon milyen lesz? Beváltja-e a hozzá fűzött reményeket? A hét végén Marosvásárhely utcái megteltek élettel, zenével, tánccal és művészetekkel, illetve határozottan ki lehet jelenteni, hogy a Street Music Festival nemcsak hogy megfelelt az elvárásoknak, hanem magasan túl is szárnyalta azokat.


Fotók: Vajda GyörgyAz utcákon voltak artisták, zenészek, művészek, de még mozgó zongora is. Az emberek pedig sorra járták a hangulatos helyszíneket. Meglepő volt látni, hogy mindenhova jutott elég érdeklődő, annak ellenére, hogy a város szinte minden pontján – távol egymástól – voltak rendezvények. Végigjárva a helyszíneket, további meglepetés volt, hogy minden korosztály megtalálta a számára élménydús programokat. 

Továbbá azt lehetett tapasztalni, hogy mindenki elégedett az eseménnyel, nemtetszést kifejező vagy a rendezvényt becsmérlő szavakat nem lehetett hallani. Ellenben voltak őszinte mosolyok, vidám gyermekzsivaj, érdeklődő tekintetek, a mozgó zongorát kísérő emberek és hangulatos koncertek.

A fesztivál „testvére” a szatmárnémeti Street Musicnak, amely Európa-szerte ismert. Azonban az első kiadást látva nem kell sok ahhoz, hogy a marosvásárhelyi kiadás is elérje ezt az ismertséget. Nem kizárt, a magas látogatószámhoz az is hozzájárult, hogy nem volt szükség oltásra vagy negatív koronavírustesztre, illetve az emberek ki vannak éhezve a rendezvényekre. Azonban ez nem befolyásolta az esemény színvonalát. A Street Music Festivalhoz hasonló rendezvényekre szükség lenne még Marosvásárhelyen. Egyrészt azért, mert a hasonló kulturális események mindenki számára hasznosak. Másrészt pedig életet tudnak vinni a városba.

Remélhetőleg a szervezők is sikerként könyvelik el a fesztivált, és a jövőben részt vehetünk a további kiadásokon.