2022. október 3., hétfő

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Az összes lehetséges törvényes lehetőséget kihasználva támadja meg azokat a románellenes törvényeket, amelyek „súlyosan sértik Románia integritását, szuverenitását és a románok mindennapi életét”. Megtámadja azokat a kormányhatározatokat, sürgősségi kormányrendeleteket, törvényeket, amelyeket rabszolgaságba döntőknek és a románok érdekeivel ellentétesnek tartanak – olvasható egyebek között a politikai élet egyik „kalapácsembere” által aláírt közleményben.

Vajon ki a szerző? Annyi bizonyára világos, hogy csakis politikus lehet. És nem is akárki. Egy igencsak „sokat próbált” személyről van szó, aki Vadim Tudor tanítványaként indult el a politikai pályán, majd miután „végigpróbálta” a politikai paletta szinte mindenik szélsőséges pártját, vargabetűkkel végül révbe jutott, és a hazáért hozott létre egy szövetséget, hogy megmentse a jelenlegi hatalomtól. 

Mint említettük, közleményben jelentette be, hogy ő maga és pártja bírósági keresetekkel, közvetlenül az aláírókra (miniszterekre vagy államtitkárokra) irányuló büntetőfeljelentésekkel, az Alkotmánybírósághoz történő beterjesztésekkel és hivatalos panaszokkal fordul minden olyan állami intézményhez, amely „felelős” a szerinte blokkolónak nevezett jogalkotásért. 

Emellett a parlamentben is támadni fog minden, a jelenlegi koalíció által támogatott „románellenes” javaslatot és törvényt, illetve „mostantól 2024-ig pártszakembereket alkalmaz egykori bírákból, ügyvédekből, miniszterekből, parlamenti képviselőkből, tartalékos tisztekből, és fellépnek a parlament által hozott összes törvény ellen. Ugyanakkor fellebbezéseket és módosításokat nyújt be az „igazságosság nevében” az energialiberalizáció, az „off shore jog”, az illeték- és adóemelések, botrányos vásárlások, a korlátozó gazdasági törvények ellen, amelyek csődbe vitték a vállalkozókat, román gazdákat és termelőket.

Vagyis blokkolni akarja a kormánykoalíció által támogatott összes „románellenes” törvényt. 

A kezdeményező úriember „szép” politikai karriert tud maga mögött. A kezdetektől 2001-ig a Nagy-Románia Párt (PRM) tagja és parlamenti képviselője volt, aztán – miután kizárták a PRM-ből – öt évig a szocdemeket „boldogította”, majd simán átnyergelt a Konzervatív Párthoz. Egy vargabetűvel visszanyergelt eredeti szerelméhez, a PRM-hez, utána újból a PSD-ben próbált szerencsét. Most pedig a Szövetség Romániáért (APP) főtitkára. Nos, a romániai politikai élet egyik legellentmondásosabb és legagresszívebb alakja most rendet akar csinálni az országban, illetve a jelenlegi politikusok között.

Elkezdődött a kampány!