2021. december 3., péntek

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Fabrizio Romano, átigazolási hírekben jártas olasz újságíró értesülései szerint a német élvonalbeli RB Leipzig labdarúgócsapata egy évvel, 2026 nyaráig meghosszabbította Szoboszlai Dominik szerződését.

Fabrizio Romano a Facebookon és a Twitteren arról ír, hogy Szoboszlai Dominik eredetileg 2025 nyaráig érvényes szerződését az RB Leipzig egy évvel meghosszabbította. A beszámoló szerint mind a két fél hosszú távban gondolkodik: Szoboszlai a sérülése után meg akarta erősíteni a projekt iránti elkötelezettségét, a klub pedig úgy döntött, hogy ezt megjutalmazza.

Mint ismert, 2020 decemberében, az osztrák Red Bull Salzburgtól három és fél év után távozó 12-szeres magyar válogatott középpályás négy és fél évre szóló, 2025 nyaráig érvényes szerződést kötött a lipcsei klubbal, amely sajtóhírek szerint 20 millió eurót fizetett a játékjogáért.

Szoboszlai januárban csatlakozott a Leipzighez, sérülés miatt azonban egyelőre nem tudott bemutatkozni a csapatban. Mint arról beszámoltunk, a magyar középpályás május elején már együtt edzhetett a lipcsei csapattársaival.

A Nemzeti Sport információja szerint is igaz a hír, a Leipzig hamarosan hivatalosan is bejelenti Szoboszlai szerződésének meghosszabbítását.

Fotó: Az RB Leipzig honlapjaCristiano Ronaldo a Sportinghoz igazol?

Cristiano Ronaldo, a Juventus sztárja összes luxuskocsiját elszállíttatta Torinóból, ami a sportsajtó értékelése szerint annak a jele, hogy az ötszörös aranylabdás portugál futballista távozik olasz klubcsapatától.

A madridi Marca – több olasz honlap nyomán – képes beszámolóval is illusztrálja a hétfő éjszakai „kiköltözést“, amikor is a hét autót kamionba pakolják. A szállítást egy lisszaboni cég hajtotta végre, ami azért érdekes, mert az utóbbi időben több információ is megjelent arról, hogy a 36 éves játékos a nyártól szülőhazájában, annál a Sporting Lisboánál folytatja, ahol két évtizede elkezdte futballkarrierjét.

A lisszaboni gárda azért is jöhet szóba a Torino utáni állomásként, mert megnyerte a portugál bajnokságot, így biztos Bajnokok Ligája-résztvevő. Ugyanakkor a Juventus BL-indulása kérdőjeles, mivel az utolsó forduló előtt csak az ötödik helyet foglalja el a tabellán, márpedig a BL-rajtra csak az első négy helyezett jogosult a Serie A-ból.