2021. április 11., vasárnap

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

A koronavírus-fertőzéssel összefüggésben meghozott utazási korlátozások miatt a budapesti Puskás Arénában rendezhetik a Lipcsei RB és az FC Liverpool Bajnokok Ligája-nyolcaddöntős párharcának visszavágóját is – írta kedden a Times című brit napilap.

Az első mérkőzést szintén a magyar fővárosban rendezték február végén, és azt a meccset 2-0-ra nyerte az angol együttes.

A március 10-re kiírt visszavágóval kapcsolatban a papíron pályaválasztó Liverpoolnak kevés opció áll a rendelkezésére, de állítólag a Feyenoord rotterdami, valamint az Udinese udinei stadionját már megkeresték az angolok.

Az európai szövetség (UEFA) a párharc első mérkőzése előtt is jelezte a Liverpoolnak, hogy az Anfield Road mellett legyen lehetőség alternatív helyszínre, a német kormány által bevezetett kötelező karanténidőszak miatt ugyanis a Lipcse játékosainak az Angliából való hazautazásukat követően két hetet elkülönítve kellene tölteniük. Mivel a következő egy héten nem valószínű, hogy a német egészségügyi hatóságok feloldják ezt a rendelkezést, a Pool nem tudja majd Angliában fogadni a három magyar válogatott játékost, Gulácsi Pétert, Willi Orbánt, valamint a sérülés miatt egyelőre harcképtelen Szoboszlai Dominikot is foglalkoztató német alakulatot.

Gulácsi Péter és Mohamed Salah a Lipcsei RB – FC Liverpool Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőben a Puskás Arénában 2021. február 16-án

Fotó: MTI/Illyés Tibor


Felcserélte a pályaválasztói jogot a Tottenham és a Zágráb

Felcserélte egymással a pályaváasztói jogot a labdarúgó-Európa-liga nyolcaddöntőjében szereplő Tottenham Hotspur és a Zágrábi Dinamo. Így az angol csapat – amely az előző körben „idegenbeli“ mérkőzését a Puskás Arénában játszotta az osztrák Wolfsberger ellen – hazai pályán kezd március 11-én, Horvátországba pedig egy héttel később látogat. 

A cserére a pandémiás helyzetben bevezetett szigorú beutazási korlátozások miatt volt szükség.