2020. augusztus 13., csütörtök

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Keserü két góljával döntetlenre mentette norvégiai Európa-bajnoki selejtezőmérkőzését a román labdarúgó-válogatott pénteken. Az egyenlítő találat a második hosszabbításpercben született meg, a norvég csapat ezzel három mérkőzés után is nyeretlen maradt.

Az első játékrészben leginkább Puşcaş és Grozav révén alakítottak ki veszélyes lehetőségeket a románok a skandináv csapat kapuja előtt, a másik oldalon Selnaes helyzeténél tévesen fújtak be lest (9.), majd Tătăruşanu mentett a védőitől meglépett King elől (34.).

Szünet után Keserü az 55. percben próbára tette Grytebustot, majd a következő percben Elyounoussi kihasználta a román védelem bizonytalankodását, és a labda váratlan irányváltása miatt tehetetlenül szemlélődő Tătăruşanu mellett könnyedén a hálóba gurított (1-0). Az első találatot követően Keserü újra megpróbálkozott a gólszerzéssel, majd Odegaard zörgetett higgadtan egy gyors ellentámadás végén (2-0). 

A kétgólos hátrány hatására a román edző, Cosmin Contra támadóbb szellemű focit vezényelt, és ennek megfelelően cserélt: előbb Ţucudean és Ianis Hagi, majd Maxim is pályára lépett. Alaposan felfrissült ettől a játék, Keserü rövidesen be is talált, Grigore beadásából fejelt a kapuba (2-1). A hajrá, akárcsak Stockholmban, a román csapat rohamairól szólt, és Fortuna ezúttal kegyes volt a csapathoz: a második hosszabbításpercben Maxim megpattanó lövését az ezzel már ötödik selejtezős góljánál tartó Keserü a hálóba továbbította (2-2), ezzel döntetlenre mentette a mérkőzést.

A román válogatott tegnap (lapzárta után) Máltán vendégszerepelt.

    Keserü (j) már ötgólos az Európa-bajnoki selejtezősorozatban. Fotó: FRF

Jegyzőkönyv

Labdarúgó-Európa-bajnoki selejtező, F csoport, 3. forduló: Norvégia – Románia 2-2 (0-0)

Oslo, Ullevaal stadion, vezette: Szergej Karasev (orosz).

Gólszerzők: Tarik Elyounoussi (56.), Martin Oedegaard (70.), illetve Claudiu Keserü (77., 90+2.).

Sárga lap: Berge (22.), illetve Anton (17.), Grigore (80.).

Norvégia: Sten Grytebust – Omar Elabdellaoui, Havard Nordtveit, Kristoffer Ajer, Haitam Aleesami – Martin Oedegaard, Ole Selnaes, Sander Berge, Markus Henriksen – Tarik Elyounoussi (84. Ola Kamara), Joshua King.

Románia: Ciprian Tătăruşanu – Alexandru Chipciu, Cristian Săpunaru, Dragoş Grigore, Alin Toşca – Paul Anton, Nicolae Stanciu (71. Alexandru Maxim) – Ciprian Deac, Claudiu Keserü, Gheorghe Grozav (60. Ianis Hagi) – George Puşcaş (60. George Ţucudean).