2021. március 7., vasárnap

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Hosszas bizonytalanság után lassan kikristályosodni látszik a Marosvásárhelyi CSM női labdarúgó-csapatának helyzete. Noha a klubnak továbbra is jelentős tartozásai vannak, ami miatt egyik szakosztályt sem tudja magas szinten támogatni, sikerült több volt játékost hazacsalogatni azzal a perspektívával, hogy az év második felétől radikálisan megváltoznak a dolgok. Ezzel a kerettel pedig már meg lehet kísérelni a feljutást, hogy aztán az ősszel az 1. ligának már egészen más alapokkal vágjanak neki.

Amint már beszámoltunk, a női labdarúgó 2. liga 3. csoportjának a mérkőzéseit teljes egészében a tavaszi idényben rendezik. Mostanra az is kiderült, hogy az első fordulót március 14-én játsszák, a CSM hazai pályán a United Bihar együttesét fogadja. Az alapszakasz május 30-án, szintén hazai pályán zárul, amikor a Bákói Măgura lesz az ellenfél. Ha a csapat a hetes csoport első két helyének egyikén végez, június 5-13. között osztályozón vesz részt a feljutásért. Az idény azonban még korábban kezdődik, a Románia-kupa első körének találkozóival, amelyet március 7-én rendeznek.

Amint a csapatot menedzserként és edzőként is irányító Székes Károly elmondta, sikerült leigazolni Alina Boroșt, Alice Rocát, Camelia Vâgát, Berkeczi Emőkét a régi csapattagok közül, akiknek köszönhetően már összeállhat a csapatnak egy olyan gerince, amely körül a fiatalok, akik között nagyon sok tehetséges focista is van, megfelelő szintre fejlődhetnek.

Két további igazolás van, ami a leendő támogatással is összefügg. Így például csatlakozik a csapathoz a nagy tapasztalatú Abălașei kapus, aki civilként tehetős vállalkozó, és abban érdekelt, hogy szponzorként segítse a csapatot. Ezt egyelőre megakadályozza a tény, hogy a klubnak állami tartozásai vannak, azonban az ősztől sikerülhet a klubmenedzsmentnek azt az elvárását teljesítenie, amely szerint minden szakosztálynak hozzá kell tenni valamit a várostól érkező támogatáshoz. Vele érkezett Brassóból Bengescu, egy jó képességű középhátvéd is, aki Berkeczivel alkotná a védelmi falat.

Azt is megtudtuk, hogy a felkészülés nagyvonalakban rendben történik, bár egyelőre nem tudják megoldani azoknak a lányoknak az utaztatását, akik nem a városban laknak, így ők csak akkor vesznek részt az edzéseken, amikor tudnak. Ennek kapcsán a dicsőszentmártoni Rétyi nevét említette mint olyan tehetséges fiatalét, akinek nagyobb figyelmet lehetne szentelni.

A csapat barátságos mérkőzést is tervbe vett a hivatalos rajt előtt, így február 27-én a Kolozsvári Olimpia második csapatát fogadja a Sziget utcai műfüves pályán.