2021. december 3., péntek

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Mivel mindhárom dobogós csapat győzött hazai pályán a magyar labdarúgó NB II. 38., utolsó fordulójában, így a sorrend nem változott: az éllovas Debreceni VSC és a második Gyirmót FC Győr feljutott az élvonalba, míg a harmadik Vasas a következő idényben is az NB II.-ben szerepel.

A tabella szoros állása ellenére sok izgulnivaló nem akadt, mivel a hajdúságiak két, míg a gyirmótiak három góllal vezettek már a szünetben, végül előbbiek 4-2-re verték a Szombathelyi Haladást, utóbbiak 4-0-ra a Békéscsabát. Az angyalföldiek 3-0-ra múlták felül a Győrt.

A 80 pontos DVSC mögött a Gyirmót és a Vasas ugyanúgy 78 ponttal zárt, a két csapat között a több győzelem döntött a vidéki klub javára. A Gyirmót idén mind a 17 bajnoki találkozóján veretlen maradt, az utolsó hat fordulóban pedig győzött is.

Labdarúgó NB II., 38. (utolsó) forduló: Debreceni VSC – Szombathelyi Haladás 4-2, Gyirmót FC Győr – Békéscsaba 1912 Előre 4-0, Vasas FC – WKW ETO FC Győr 3-0, Pécsi MFC – Soroksár SC 0-2, BFC Siófok – Szentlőrinc 1-1, Szolnoki MÁV FC – Aqvital FC Csákvár 2-1, Szeged-Csanád Grosics Akadémia – Kolorcity Kazincbarcika SC 2-0, FC Ajka – Nyíregyháza Spartacus FC 0-1, Kaposvári Rákóczi FC – Dorogi FC 0-1, Budaörs – DEAC 1-1.

A debreceni bajnokcsapat a labdarúgó Merkantil Bank Liga 38., utolsó fordulójában játszott Debreceni VSC – Szombathelyi Haladás mérkőzés után a debreceni Nagyerdei Stadionban 2021. május 16-án

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt