2022. december 2., péntek

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Akadnak olyan tehetősebbek, akik, a nyugati divathoz igazodva, kihasználják a pár szabadnapot és elutaznak külföldre.


Bár környékünkön legtöbben még mindig otthon, a családdal ünneplik a húsvétot, akadnak olyan tehetősebbek, akik, a nyugati divathoz igazodva, kihasználják a pár szabadnapot és elutaznak külföldre, vagy legalább befizetnek egy kényeztető szovátai hétvégére.

A turisztikai irodák, szállodák már az év elejétől piacra dobták húsvétra szóló ajánlataikat: három-négy napos kiruccanásokat európai fővárosokba; azoknak, akik az országban maradnának és két-három napos pihenésre vágynak, az üdülőtelepeken üzemelő szállodák kedveskednek húsvéti csomagokkal.
Kelemen Barna, a marosvásárhelyi World Travel Shop utazási iroda igazgatója úgy véli, nálunk még a hagyományos húsvéti ünneplés a gyakori, azaz otthon, a családban töltik az emberek az ünnepet. Húsvét környékén általában magasabbak az árak, ám az utazási iroda számos olyan ajánlatot dobott piacra, amely szerint amennyiben már februárban lefoglalták a húsvéti utat, 25 százalékos kedvezményben részesültek, így sokan ráharaptak erre. Többen Prágát, Pozsonyt, Bécset választották, és népszerű úti cél ilyenkor Róma azok számára, akik élőben szeretnék meghallgatni a vatikáni húsvéti misét. Amennyiben időben lefoglalták a repülőjegyet, 120-150 euróért lehet eljutni az olasz fővárosba, a szállás éjszakánként 35-40 euróba kerül egy személynek.
– Meglepett, hogy akadtak, akik izraeli körútra fizettek be, egyfajta zarándokútra vállalkoztak. Ez személyenként 600 euróba kerül, ami magában foglalja a szállást és ellátást egy hétig négycsillagos szállodában – ismertette az ajánlatot az utazási iroda vezetője.
Pihenés és élményfürdő Szovátán
Akik az utazás, városnézés fáradalmai helyett a lazítást és fürdőzést választották, inkább a hazai üdülőtelepek háza táján néztek szét. Szováta mind a hazaiak, mind a külföldiek körében közismerten népszerű helyszín egy húsvéti kiruccanásra.
A szovátai négycsillagos Danubius és kétcsillagos Brădet szállodában idén is telt házra számítanak – tudtuk meg Szoboszlay László értékesítési igazgatótól. Idén egybeesik a román és magyar húsvét, így az ország különböző pontjairól, Erdélyből, Moldvából jelentkeztek be, ugyanakkor Magyarországról is várnak vendégeket.
– A húsvéti ajánlatokat már az év elején összeállítottuk. A Danubius szállóban 529 lejbe kerül egy személyre a programcsomag. Ez magában foglalja a szállást három éjszakára, a reggelit, vacsorát, húsvét napján pedig ünnepi ebédet, különféle családi programokat (tojásfestés, teadélután), valamint a szálloda spa részlegének a korlátlan használatát. A Brădet szállóban megszállóknak mindez 299 lejbe kerül – sorolta a színes kínálatot az értékesítési igazgató. Hozzátette, kellemes meglepetéssel szolgálnak a szálló wellness-részlegére látogató vendégeknek, ugyanis április elejétől megújult wellness-részleg fogadja őket. A már meglévő két medence mellett további négyet alakítottak ki, egy újabb sós vizű, egy édes vizű, egy gyermekmedence, valamint egy élményfürdő nyújt kikapcsolódási lehetőséget a vendégeknek.