2019. augusztus 18., vasárnap

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Folytatja a küzdelmet a feljutásért a Virágok Ligájába

a marosvásárhelyi női kézilabdacsapat. Annak ellenére, hogy nem használhatja az egyik legjobbját, a sérült Andreea Târşoagát, Mihaela Evi tanítványai megnyerték a fogarasi elődöntő csoportban az első két mérkőzést, és függetlenül a lapzárta után véget ért, Bukaresti Rapid elleni találkozó eredményétől, ott lehetnek az A osztály döntő tornáján.

Az első mérkőzésen az a Konstancai Neptun volt az ellenfél, amellyel egy barátságos mérkőzést játszott az egyik bajnoki szünetben a marosvásárhelyi csapat, és azt a tengerpartiak nyerték a ligeti sportcsarnokban. Igaz, a CSM nem használhatta az ifjúsági válogatottjait, de a szakvezetés így is tartott ettől az ellenféltől. A kiegyensúlyozottság azonban csak 8-7-es konstancai vezetésig tartott, ezt négy gyors marosvásárhelyi gól követte, és 11-8 után szép lassan, de biztosan tovább növelte az előnyét a CSM, amely végül kilenc góllal múlta felül ellenfelét.

Sokkal nehezebbnek bizonyult az Activ Plopeni elleni találkozó, amelyet szintén jól ismert a marosvásárhelyi csapat, hiszen a Románia-kupában már nyert ellene, igaz, akkor Târşoagă is játszott. Az eredeti esélylatolgatás szerint Plopeni volt a csoport legkevésbé erős csapata, de nagyon megszenvedett vele a marosvásárhelyi együttes. Pedig hasonlóképpen alakult az elején. Néhány perc egyenlő játék után a CSM háromgólos előnyre tett szert, és szünetben kettővel vezetett. Ezt az előnyt aztán tovább növelte a második félidő közepéig, négy gólra (18-14). Az utolsó negyedórában azonban visszajöttek a meccsbe a makacsul kapaszkodó plopeni-iek, akik két perccel a vége előtt 23-23-ra egyenlítettek. A végjátékban azonban a CSM két gólt lőtt, és zárómásodpercekben kapott gól már nem tudta megváltoztatni a győztes kilétét.

Az elődöntő csoport további eredményei: Bukaresti Rapid – Activ Plopeni 27-22, Bukaresti Rapid – Konstancai Neptun 27-19.

A torna lapzárta után ért véget, és a Bukaresti Rapid elleni találkozó eredménye már nem változtatott a tényen, hogy továbbjut a marosvásárhelyi csapat, de mégsem mindegy, hogy ki nyert. A győztes ugyanis a másik elődöntő csoport második helyezettjével mérkőzik a döntő torna elődöntőjében, és a találkozó nyertese közvetlenül feljut a Virágok Ligájába. A vesztesnek sokkal nehezebb ellenfél jut, hiszen a másik elődöntő csoport győztesével játszik. Noha itt is a HCM Sloboziát és a Dacia Mioveni között holnap dől el a sorrend, Sloboziát az A osztály legerősebb csapatának tekintik. A női kézilabda A osztály döntő tornáját Ploieşti-en rendezik a hét végén.


Jegyzőkönyv

Női kézilabda A osztály, 2. elődöntő csoport, 1. forduló: Marosvásárhelyi CSM – Konstancai Neptun 34-25 (17-10)

Fogaras, Radu Negru sportcsarnok. Vezette: Mihai Pârvu (Bukarest), Mihai Potîrniche (Buzău). Ellenőr: Ioan Chira (Nagybánya).

Marosvásárhelyi CSM: Ugran, Popovici, Stan – Cozma 4 gól, Stîngu 9, Bucin 4, Popeanu, Ola 3, Darie 3, Lăcătuş 4, Moldovan 1, Ghemeş 1, Bărăbaş 2, Munteanu 3, Sângeorzan.

Neptun: Nedelcu, Marchidan – Oprică 10, Stănciulescu 5, Ciucanu 3, Pintilie 3, Rebeca 2, Căldare 2, Bari, Mada.


Jegyzőkönyv

Női kézilabda A osztály, 2. elődöntő csoport, 2. forduló: Marosvásárhelyi CSM – Activ Plopeni 26-25 (13-11)

Fogaras, Radu Negru sportcsarnok. Vezette: Sorin Popa (Galac), Ionuţ Velisca (Buzău). Ellenőr: Constantin Milcu (Szörényvár).

Marosvásárhelyi CSM: Ugran, Popovici – Cozma 1 gól, Stîngu 4, Bucin 4, Popeanu, Ola 1, Darie 4, Lăcătuş 1, Moldovan, Ghemeş 1, Bărăbaş 5, Munteanu 5, Sângeorzan.

Activ: Popescu, Grigore – Şerban 8, Beşleagă 5, I. Leuştean 4, Stoica 4, Mureş 2, Tăbăcaru 2, V. Leuştean, Panaite.