2020. július 8., szerda

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

A klubnál tartott tegnapi sajtótájékoztatón a belföldi bajnokság menetrendjének változásáról és egy új játékos érkezéséről is beszámoltak.

Szerdán 17 órától a sportcsarnokban a női röplabda Challenge-kupa nyolcaddöntőinek visszavágóján a Radnicski Belgrád csapatát fogadja a CSU Marosvásárhely. A 3-1-es belgrádi győzelem után a marosvásárhelyi klub vezetői sima továbbjutásban reménykednek a sorozat legjobb nyolcas mezőnyébe, ami eddig példátlan siker lehet a sportág marosvásárhelyi történetében. A klubnál tartott tegnapi sajtótájékoztatón a belföldi bajnokság menetrendjének változásáról és egy új játékos érkezéséről is beszámoltak.

– Nagy az esélyünk a továbbjutásra, hiszen Belgrádban le tudtuk győzni ezt a csapatot, ráadásul most már a hazai pálya előnye is mellettünk szól. Ha sikerül a továbbjutás, akkor valószínűleg egy igen erős török csapattal kell megmérkőznünk a következő körben. Ez nagyon nehéz feladatnak ígérkezik, de bízunk csapatunkban, mely most értékesnek mondható, tapasztalt játékosok és tehetséges fiatalok egyaránt vannak a keretben. Kezd meglátszani az európai szereplésben az utóbbi évek jó munkájának eredménye, és a bajnokságban jelenleg elfoglalt 4. helyünket is remélem, meg tudjuk tartani, ha a sérülések elkerülték volna a csapatot, akár a dobogós helyekre is pályázhattunk volna már az évad elejétől. Nagy tapasztalatú játékosaink sora most a Konstancáról érkező, válogatott Alexandra Tricával egészül ki, akinek a leigazolása körüli formaságok csütörtökön zárulnak le, de már együtt végzi az edzésmunkát új játékostársaival – mondta el a klub tiszteletbeli elnöke, Constantin Copotoiu.

Luka Valeriján vezetőedző szerint a marosvásárhelyi sportélet számára kiváló eredménynek számítana a csapat legjobb nyolc közé jutása az európai kupasorozatban. – Ha továbbjutunk, a pillanatnyilag egyik legerősebbnek számító török bajnokság 4. helyezettjével kellene megmérkőznünk a négyes döntőbe jutásért, ez nagyon kemény feladat volna, de nem lehetetlen – vélte a tréner. Mint elmondta, a bajnoki visszavágók programja is nehéznek ígérkezik, különösen hogy megváltoztatták a menetrendet. A tavasszal a szerb és a lengyel válogatottak is olimpiai selejtezőt játszanak, ezekben a bajnok konstancaiaknak és a Dinamónak is van játékosa, így a két klub kérésére összesűrítették a visszavágós programot. Ez azt jelenti, hogy február végéig heti két bajnoki forduló lesz, ami csak az elsősorban tapasztalt játékosokra építő két érintett klubnak kedvez. A kisebbeknek, ahol vékony a keret, vagy a marosvásárhelyieknek, ahol a fiatal játékosoknak több edzésmunkára lenne szükségük a meccsek jobb előkészítése érdekében, ez hátrányos, ám a szakvezető remélte, a nehezebb feltételek közt is sikerül helytállniuk, ebben várhatóan már a szombati bajnokitól kezdve az új szerzemény is segítheti a csapatot.