2019. augusztus 17., szombat

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

A harmadik bajnoki kör befejezése után is

hibátlan mérleggel vezeti a Marosvásárhelyi CSM női kézilabdacsapata az A osztály D csoportját. A tizenöt mérkőzésen aratott tizenöt győzelem azt jelenti, hogy csoportban minden ellenfelét háromszor legyőzte Mihaela Evi csapata, és a negyedik kört már csak a rend kedvéért kell lejátszania, senki nem érheti utol a rangsorban.

A 15. fordulóban Resicabányára látogatott a marosvásárhelyi csapat, és magabiztos 11 gólos sikert aratott. A házigazdák csupán egyszer, 2-1-re vezettek a mérkőzésen, aztán azonban Ugran kifogott néhány labdát, a támadásban pedig Târşoagă lerázta az őt egy az egyben fogó védőt, ezzel a CSM többgólos előnyre tett szert. A folytatásban sokat cserélt a marosvásárhelyi együttes, megpróbálta pihentetni a húzóembereket, a cserék pedig meghálálták a bizalmat, így a CSM részéről nem kevesebb, mint tíz játékos iratkozott fel a góllövők listájára, olyan körülmények között, hogy ezen a meccsen a kezdő irányító, Bărăbaş egy gólt sem szerzett. 

A női A osztályos bajnokságban három hét szünet következik, a 16. fordulót (egyben a negyedik körből az elsőt) március 3-ára vették tervbe, ennek keretében a CSM ismét idegenben, a Temesvári Universitatea otthonában játszik. Addig azonban nincs pihenés, hiszen a hétvégén a Románia-kupa tizenhatoddöntőjét rendezik, amelynek keretében a marosvásárhelyi csapat az Activ Plopeni-t fogadja, az A osztály C csoportjának 2. helyén álló csapatot, amellyel várhatóan a feljutásért zajló osztályozón is találkozik majd. A továbbjutás egyetlen mérkőzésen dől el, ezt vasárnap 17 órától a ligeti sportcsarnokban rendezik.


Jegyzőkönyv

Női kézilabda A osztály, D csoport, 15. forduló: Resicabányai CSU – Marosvásárhelyi CSM 22-33 (10-15)

Resicabánya, sportcsarnok, 200 néző. Vezette: Cătălin Tătaru (Lugos), Andrei Văcariu (Lugos).

Marosvásárhelyi CSM: Ugran (Popovici) – Fl. Munteanu 2, Bărăbaş, Târşoagă 8, Stîngu 4, Bucin 3, Darie 4 (Cozma 4, Ola 2, Sângeorzan, Popeanu 2, Radu, Lăcătuş 3, Ghemeş 1).


Segesvár a második helyen

Második idei győzelmét aratta szombaton a Segesvári CSM a Nagyszebeni HC ellen az A osztályos férfikézilabda-bajnokság D csoportjában, ennek köszönhetően immár második a tabellán, egy ponttal az éllovas Székelyudvarhely mögött. Az elmúlt hétvégi, segesvári siker nem volt egyértelmű, szünetben csak egygólos volt a házigazdák előnye (15-14), és a mérkőzés folyamán a szebeniek többször vezettek. Végül mégsem bírták tartani a lépést vendéglátójukkal, amely a hajrában négy találattal elhúzott, és ezzel bebiztosította a 30-26-os győzelmet.

A segesvári gólszerzők: Ganea 8, Nuţu 6, Santeiu, Căpăţână 4-4, Sîncelean 3, Pop, Barb 2-2, Irimia 1. Játszottak még: Cristea, Solcanu, Răduş, Nica, Seieşan és Costin.

A Segesvári CSM a következő fordulóban (szombaton) Nagyváradon vendégszerepel.


Eredményjelző

A női kézilabda A osztály D csoportjának 15. fordulójában a következő eredmények születtek: Köröskisjenői Crişul – Nagybányai Minaur 38-24, Resicabányai CSU – Marosvásárhelyi CSM 22-33, Nagyváradi CSU – Temesvári Universitatea 29-24.

A férfikézilabda A osztály D csoportjának 11. fordulójában: Nagyváradi CSM – Székelyudvarhelyi Szejke 28-27, Nagybányai Minaur – Segesvári HCM 18-28, Tordai Potaissa – Nagyszebeni HC 29-28; a 12. fordulóban: Székelyudvarhelyi Szejke – Tordai Potaissa 42-32, Nagybányai Minaur – Nagyváradi CSM 29-28, Segesvári HCM – Nagyszebeni HC 30-26.