2019. július 19., péntek

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Folytatta győzelmi sorozatát a Marosvásárhelyi CSM férfikosárlabda-csapata

a bajnokságban, azonban a Focşani elleni találkozó nem hozta lázba sem a ligeti sportcsarnok közönségét (amelynek harmadát az Erdély-kupán részt vevő gyerekek tették ki), sem a játékosokat.

Ezzel a győzelemmel ugyanis már matematikailag is biztos a 9-16. helyek rájátszása (nem mintha eddig bárki kételkedett volna benne), azaz célkitűzés nélkül maradt a csapat. Lehet ugyan egyéni célokat kitűzni, mint például minden mérkőzés megnyerése a szezon végéig, azonban ez sokat nem változtat a helyzeten, ráadásul a költségvetés késése miatt a játékosoknak a fizetésükre is várni kell, és ez sem tud igazán motiváló tényező lenni.

Egyfajta sörmeccshangulat uralkodott tehát a CSM – Focşani találkozón, amelyen a vendégek sem tudták kihasználni a marosvásárhelyiek apátiáját. A házigazdák játékosai bűnrossz hatásfokkal, 41%-ban dobtak mezőnyből, ami a női bajnokságban sem számít jó aránynak, a távoli kísérleteknek pedig csak a negyedét értékesítették. Hogy a győzelem megszerzése nem okozott gondot, az annak is köszönhető, hogy Focşani még ennél is gyengébb, alig 38%-os mutatót produkált. De hát tulajdonképpen mit is vártunk volna egy Kék (tehát harmadosztálynak megfelelő) csoportos találkozótól…

Ha az utóbbi időben jellemzően 100 pont fölött dobott a marosvásárhelyi csapat az ellenfeleinek, ezen a meccsen ilyen teljesítmény egy pillanatra sem merült fel, és nem a rivális rendkívül jól záró védekezése miatt. És még nagyon sok van az idény végéig, csupán a középszakaszban még hat mérkőzés vár a marosvásárhelyi együttesre. Talán most jól jön a háromhetes bajnoki szünet, és valamivel nagyobb kedvük lesz a játékosoknak a március 2-ára betervezett következő találkozón, amikor Máramarosszigetre utazik a CSM. Addig pedig talán többet tudnak majd a költségvetésről, és a fizetések folyósításáról is…

 Fotó: Nagy Tibor

Jegyzőkönyv

Férfikosárlabda Nemzeti Liga, középszakasz, Kék csoport, 4. forduló: Marosvásárhelyi CSM – CSM Focşani 76:56 (19-15, 16-13, 24-11, 17-17)

Marosvásárhely, ligeti sportcsarnok, 1000 néző. Vezette: Ionuţ Moraru (Kolozsvár), Tiberiu Trif (Brassó), Adela Vilt (Kolozsvár). Ellenőr: Marius Hurgoi (Kolozsvár).

Marosvásárhely: Kalve 17 pont (1), Şolopa 13, Sánta 10, Borşa 11 (1), Engi-Rosenfeld 8 (2), Steff 8, Bölöni 7 (2), Kurcsi 2, Kilyén, Şteţca, Szilveszter. 

Focşani: Vuković 18, Petrişor 14 (4), Cornelius 7 (1), Kilgore 6, Amarghioalei 6 (2), Olaru 5 (1), Crăciun, Neguroiu, Toma, Popa.


Eredményjelző

A férfikosárlabda Nemzeti Liga középszakaszának 4. fordulója:

* Piros csoport: Nagyszebeni CSU – SCM U Craiova 77:68;

* Sárga csoport: Konstancai Athletic – Galaci Phoenix 62;79, Bukaresti Steaua – CSO Voluntari 72:77;

* Kék csoport: Marosvásárhelyi CSM – CSM Focşani 76:56, Bukaresti Rapid – Csíkszeredai VSKC 89:86, Máramarosszigeti CSM – Zsilvásárhelyi CSM 97:83;

* Zöld csoport, 3. forduló: Bukaresti Agronomia – Kolozsvári U 81:71.