2019. augusztus 18., vasárnap

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Vereséggel zárta a fogarasi elődöntő tornát

a Marosvásárhelyi CSM női kézilabdacsapata. A Bukaresti Rapid elleni mérkőzésen csupán egy félidőig állta a sarat Mihaela Evi csapata, szünetben két góllal vezettek a bukarestiek, szünet után azonban nagyon gyorsan dobott a Rapid négy gólt egymás után, és ez teljesen megtörte a marosvásárhelyiek ellenállását. A végén a bukarestiek tíz góllal nyertek. A CSM góljainak több mint felét a balszélső Stângu szerezte, további hármat pedig a jobbszélső Munteanu, ami azt mutatja, hogy középen nagyon hatékonyan védekeztek a bukarestiek, sem átlövésből, sem betörésből, de a beállóshoz való bejátszásból sem igazán tudott eredményes lenni a marosvásárhelyi csapat. 

A nagy különbségnek azonban lélektani okai is lehetnek, hiszen a játékosok tisztában voltak vele, hogy az eredmény nem sokat oszt, és nem is szoroz. Csupán annyi függött tőle, hogy melyik csapat lesz az ellenfél a döntő torna elődöntőjében, tulajdonképpen a feljutást egyetlen mérkőzésen eldöntő találkozón. A másik csoport korábban játszott döntője azonban azt mutatta, hogy egyik sem könnyebb ellenfél, mint a másik. Slobozia csupán egy góllal, 27-26-ra nyert Mioveni ellen, illetve a másik csoport utolsó helyezettje, a Bukaresti Ştiinţa ellen is csak alig két góllal győzött, tehát nem tűnik verhetetlen ellenfélnek, mint ahogy Mioveni sem lett volna sokkal könnyebb.

A Marosvásárhelyi CSM tehát pénteken vagy szombaton (még nem tették közzé a pontos menetrendet) a HCM Slobozia ellen játssza az idény legfontosabb mérkőzését. A győztes (egyenlő állás esetén hosszabbítás, majd hétméteresek következnek) közvetlenül feljut a Virágok Ligájába, míg a vesztes újabb selejtező tornán vehet részt, itt azonban az élvonal 11-12. helyezett csapataival mérkőzik, és sokkal kevesebb az esélye a feljutásra. 

A Bukaresti Rapid elleni mérkőzésen csupán egy félidőig állta a sarat a Marosvásárhelyi CSM.
Fotó: a fővárosi klub közösségi oldala

Jegyzőkönyv

Női kézilabda A osztály, 2. elődöntő csoport, 3. forduló: Marosvásárhelyi CSM – Bukaresti Rapid 22-32 (11-13)

Fogaras, Radu Negru-sportcsarnok. Vezette: Marian Drăghici (Focşani), Ionuţ Drăguţ (Focşani). Ellenőr: Adrian Lupşa (Resicabánya).

Marosvásárhelyi CSM: Popovici, Ugran, Stan – Stîngu 12 gól, Munteanu 3, Ola 1, Cozma 1, Bărăbaş 1, Lăcătuş 1, Darie 1, Bucin 1, Ghemeş 1, Radu, Moldovan, Sîngeorzan, Plopeanu.

Rapid: Ciauşescu, Arghir, Nanu – Popa 7, Ilie 7, Trifan 5, Horvat 5, Stan 2, Carabulea 2, Brătulescu 2, Bazon 1, Abbara 1, Ionescu, State, Moraru.


Eredményjelző

Női kézilabda A osztály, 2. elődöntő csoport, 3. forduló: Marosvásárhelyi CSM – Bukaresti Rapid 22-32, Konstancai Neptun – Activ Plopeni 28-29.

A torna végeredménye: 1. Rapid 6 pont, 2. Marosvásárhelyi CSM 4, 3. Activ Plopeni 2, 4. Konstancai Neptun 0. Az első két helyezett jutott tovább a döntő tornára.

A döntő torna elődöntőinek párosítása: HCM Slobozia – Marosvásárhelyi CSM, Bukaresti Rapid – Dacia Mioveni.