2019. augusztus 17., szombat

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Az Újpest Simon Krisztián 93. percben szerzett góljával 1-1-es döntetlenre

játszott otthon a listavezető Ferencvárossal a labdarúgó OTP Bank Liga 20. fordulójának szombati rangadóján. Ez volt a 225. bajnoki rangadó a Ferencváros és az Újpest között, a zöld-fehérek 102. alkalommal diadal- maskodtak 62 döntetlen és 61 újpesti siker mellett.

A Ferencváros az első pillanattól kezdve magához ragadta a kezdeményezést és már a 11. percben vezetést szerzett Varga Roland révén. Az Újpestnek vendéglátóként is a kontrákban kellett bíznia, a zöld-fehérek védelme azonban viszonylag könnyedén hárította el ezeket a próbálkozásokat.

A második félidő elején a lila-fehérben debütáló Rácz Barnabás kis híján egyenlített, de tekerése mellé szállt. Egészen a 93. percig úgy tűnt, nem lesz ennél nagyobb lehetősége a mérkőzésen az Újpestnek, ekkor azonban érkezett a csereként pályára lépő Simon Krisztián, aki az első kaput eltaláló hazai lövéssel pontot mentett csapatának.

A ferencvárosi Ihor Haratin (j), mellette az újpesti Nagy Dániel (j2) és Bojan Sankovic (b)
a labdarúgó OTP Bank Liga 20. fordulójában rendezett Újpest FC – Ferencváros mérkőzésen a budapesti
Szusza Ferenc Stadionban 2019. február 9-én.
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd


A Diósgyőr is nyert a bajnok Vidi otthonában

Az éllovas Ferencváros előnye kilenc pontra nőtt azt követően, hogy az OTP Bank Liga 20. fordulójában a címvédő MOL Vidi FC sorozatban másodszor is kikapott hazai pályán – ezúttal a Diósgyőr tudott nyerni a MOL Aréna Sóstóban. A sereghajtó Haladás ezúttal sem tudott nyerni, ráadásul a kiesés ellen folytatott harcban legnagyobb ellenfelei, a Diósgyőr és a Kisvárda is begyűjtötte a három pontot.

OTP Bank Liga, 20. forduló: Budapest Honvéd – Puskás Akadémia FC 2-1, Paksi FC – Szombathelyi Haladás 1-1, Mezőkövesd Zsóry FC – MTK Budapest 2-3, MOL Vidi FC – Diósgyőri VTK 1-2, Kisvárda Master Good – Debreceni VSC 3-0, Újpest FC – Ferencváros 1-1.