2019. szeptember 20., péntek

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Családtagjai, barátai és egykori csapattársai társaságában

ünnepelte 70. születésnapját az AS Armata hajdani labdarúgója, Siklódi Károly. Az összejövetelt családja egykori csapattársával, Márton Gézával szervezte. A rendszerváltás óta Budapesten letelepedett egykori labdarúgónak kicsordult a könnye, amikor mit sem sejtve belépett az egyik marosvásárhelyi vendéglőbe: az előre lefoglalt asztalsornál régi barátai és hajdani csapattársai tapsolva üdvözölték!

– Hihetetlen, amit ma átéltem a régi barátok körében. Köszönöm a családomnak és barátaimnak! Olyan kedves csapattársakkal, barátokkal találkoztam, akiket három-négy évtizede nem láttam, és itt voltak azok is, akikkel már 50-60 éve baráti kapcsolatot ápolok! – mondta el a Népújságnak Siklódi, majd így folytatta: 

– A focit én is a grundon kezdtem, már ott kialakultak a baráti kapcsolatok, aztán a Hargitánál voltam először leigazolt labdarúgó. Idővel az MTE-nél és a Voinţánál folytattam, aztán Nagyszebenben (a katonaság ideje alatt), majd az AS Armata utánpótláscsapatában, az Ilefornál, az IRA együttesében, a Medicinában és a Viitorul Prodcomplexnél is megfordultam. Inkább a hátvédsor tengelyében vagy a bal oldalon használtak alkalomadtán, végül az Elektromarosnál hagytam abba a futballt 29 évesen, Magyarországon már nem folytattam.

Rákérdeztünk, visszaemlékszik-e még, mennyi marosvásárhelyi pálya létezett egykoron. – Hogyne! – válaszolta a „hetvenkedő” Siklódi Tibor. – A megyei kórház mögötti egykori lóversenypálya szomszédságában lévő salakos pályán játszottuk a Hargita hazai mérkőzéseit – Hajnal Gyuszit már abból az időből ismertem, hiszen csapattársam volt – , míg a Voinţa és az Ilefor hazai összecsapásait a hajdani Gödörben rendezték, amely a mai sportcsarnok helyén volt. A Viitorul Prodcomplex a Ligetben és a cukorgyári pályán játszotta meccseit, de a gazdasági iskola helyén lévő pályán is szerveztek barátságos találkozókat. Annak idején nem volt úgy beépítve a város, sok volt a zöldövezet és a futballpálya is városunkban – emlékezett vissza az egykori labdarúgó.

A baráti összejövetelen a valamikori játékostársak közül jelen volt a rangidős Milóthai Gyula (Ciocanul), továbbá Păcurar István, Szöllősi László, Hajnal Gyula (mind AS Armata), Ungvári István (Metalotechnika), Kulcsár Károly, Biró Károly, Fülöp Csaba, Kiss Lajos, Végh Jenő, Gál Péter, Moldovan Ferenc (mind Viitorul Prodcomplex), Emil Nae, Puji János, Kiss László és Ioan Nicolae Miculi (mind Elektromaros), Márton Géza (Dermagant, Gyergyószentmiklósi Viitorul, Ilefor) és Freitag Adolf (az Elektromaros szertárosa 1984–1990 között). 

Freitag Adolf (Dolfi): – A világhálón egy valamikori Elektromaros-csapatképen a fiatalabb korosztály képviselői közül többen nem ismerték fel Siklódi Karcsit, így arra gondoltam, hogy Márton Gézával és Tibor családtagjaival közösen szervezzünk egy találkozót, amelyről aztán írnak az újságban, és a cikk megjelenése után mindenki ráismerhet majd a hajdani labdarúgóra, egykori-jelenlegi jó barátunkra…