2019. augusztus 17., szombat

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Harakirit követett el a Marosvásárhelyi CSM férfikosárlabda-csapata:

„önkezével vetett véget” minden esélyének az idény folytatásában azzal, hogy elengedte a felsőházi rájátszásra pályázó Voluntari-hoz Goran Martinićet. Martinić és Şolopa nélkül (utóbbiról semmi hír, hogy miért nem volt a keretben, hiszen szombaton a bajnokságban – akárcsak Martinić – még pályára lépett), valamint a sérülten a kispadon maradt Borşával, mindössze hat játékossal, maga hajtotta a bárd alá a fejét Piteşti-en, a Románia-kupa 3. körének visszavágóján.

Szépen és bátran kezdett az egy szem Kalve kivételével teljes egészében marosvásárhelyi játékosokból álló csapat Piteşti-en, annak a csapatnak az otthonában, amely megengedheti magának, hogy meccsről meccsre cserélgesse az idegenlégiósait, mert nem nevezhetik valamennyi leszerződött külföldit a mérkőzésekre, csupán hatot. A marosvásárhelyieknek ugyanakkor igen egyszerű volt megfelelniük a kötelező belföldi játékost előíró szabálynak, sőt, a korhatáros játékosra vonatkozónak is. Az első negyedben így is végig előnyben volt a CSM, Bölöni és Engi-Rosenfeld kiválóan dobott távolról. A védelem korlátai azonban már eléggé világosan körvonalazódtak, csak idő kérdése volt, hogy Piteşti (amely pontosan kétszer annyi játékost használt, mint ellenfele) mikor billenti át a mérleget. Abban a pillanatban, ahogy a marosvásárhelyi dobások pontossága csökkent, azonnal elhúzott a házigazda, amely a harmadik negyedben egy megszégyenítő 23-0-s sorozatot is produkált, hogy minél mélyebbre hatoljon az a bizonyos szamurájkard a sebben.

Így ért véget az a kaland a Románia-kupában, amelyet úgy vártak a csapat szurkolói, mint az idény legnagyobb kihívását. Az első Piteşti elleni meccset azonban a játékvezetők, a visszavágót a megtizedelt saját keret tette tönkre.

Goran Martinić tripla fizetésért, csupán nyárig igazolt a Voluntari-hoz, és biztos, hogy visszajön, hiszen pontosan azért kell több pénz, mert házat épít Marosvásárhely közelében. Ráadásul a csapat már teljesítette a célkitűzését, semmi jelentősége, hogy a 9. vagy a 16. helyen végez a rájátszásban. A döntés tehát – mindkét fél részéről – észszerű. A szurkolókat azonban, akik jól játszani és mindig győzni akarják látni a csapatot, logikus érvekkel aligha lehet meggyőzni, különösen azok után, ami a tavaly történt a marosvásárhelyi kosárlabdával. 

Annyi bizonyos, noha még bőven van az idényből, sokan már most az új bajnokságot várják, mert az ideiből minden szín, minden íz hiányzik már. Pénteken azért még folytatódik: 18 órától a CSM Focşani lesz a sportcsarnok vendége.


Jegyzőkönyv

Férfikosárlabda-Románia-kupa, 3. kör, 2. menet: BCM U FC Argeş Piteşti – Marosvásárhelyi CSM 116:78 (26-27, 26-15, 34-14, 30-22), az első mérkőzésen 99:72. Továbbjutó a BCM U FC Argeş, 215:150-nel.

Piteşti, Trivale sportcsarnok, 700 néző. Vezette: Şerban Raşoga (Ploieşti), Costin Bogdănescu (Bukarest), Alexandru Ivan (Târgovişte). Ellenőr: Marius Marinescu (Bukarest).

Piteşti: Paliciuc 29 pont (3), Gheorghe 15 (3), Măciucă 13 (3), Sirišević 11 (1), Bishop 11, Sturanović 9, Căprărescu 8 (2), Carson 8 (2), Person 6, Orbeanu 4, Chirof 2, Jeremić 11.

Marosvásárhely: Sánta 24, Engi-Rosenfeld 22 (6), Kalve 17 (2), Bölöni 13 (3), Steff 2, Kilyén. 


Eredményjelző

A férfikosárlabda-Románia-kupa 3. körének további eredményei: Máramarosszigeti CSM – Temesvári SCM 57:84 és 69:95, Konstancai Athletic – Bukaresti Dinamo 61:97 és 65:79, Medgyesi CSM – SCM U Craiova 88:86, visszavágó február 12-én.
Kapcsolódó cikkek:

Aláírták a kivitelezési szerződést

2019-08-14 13:21:27 // -

a Nyárádtő – Dicsőszentmárton közötti megyei út felújítására