2019. szeptember 20., péntek

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Átgázolt az FCM Marosvásárhely II. csapata pénteken délután a Víkendtelepen az ugyancsak helybeli MSE-n.

Bár nem indult könnyű mérkőzésnek, végül mégis átgázolt az FCM Marosvásárhely II. csapata pénteken délután a Víkendtelepen az ugyancsak helybeli MSE-n. Az eredmény: 6-1 (3-1).

Az MSE kezdte jobban a mérkőzést, az első 5 percben kétszer is veszélyeztették a FCM II kapuját a vendégcsapat játékosai. Az első gól így logikusan a Crăciun Paul kapujába esett (szerzője Lengyel), miután a házigazdák közben egyetlen lehetőséget sem alakítottak ki. 0-1-es állásnál kezdtek eszmélni a narancssárga mezes játékosok, akik közül előbb Forrai, majd Biţiş került ziccerbe. A fordulópontot mégis az jelentette, amikor az FCM II büntetőt reklamált egyik játékosuk esésénél, Kusztos játékvezető azonban továbbot intett. A házigazdák kispadja lángot fogott, a pályán is elmérgesedni látszott a helyzet. A történtek kihatottak az MSE játékosaira, akik egészen átengedték a középpályát vendéglátóiknak, a teljes letámadásnak pedig logikus következményeként jöttek a gólok. Előbb Boşa, majd Candrea, és közvetlenül szünet előtt Biţiş talált be. Ezzel nagyjából el is dőlt a mérkőzés: szünet után is az FCM II lépett fel kezdeményezőbben, s bár a vendégcsapat még tartotta a ritmust, az FCM első csapatából edzőjével történt konfliktusa nyomán kiparancsolt Stere parádés góljával teljesen megszakadt a fonal az MSE-nél. A nagy gólkülönbségű végeredmény ennek az utolsó 20 percben mutatott fejetlen vendégjátéknak a következménye.

A mérkőzést teljesen megérdemelten nyerték a házigazdák, akiknek sorait több 1. ligás játékos is erősítette. Mindenekelőtt az olasz idegenlégiós, a középhátvéd poszton szerepeltetett Mario Donadoni, továbbá a már említett Stere, valamint Bălău, Miclăuş és Biţiş. A kispadon ugyanakkor helyet foglalt a FCM korábbi csapatkapitánya, Remus Dănălache.

Eredmény, 4. ligás labdarúgó-bajnokság, 19. forduló: FCM Marosvásárhely II – MSE 08 Marosvásárhely 6-1 (3-1). Vezette: Kusztos László, Andrei Florin, Natea Alin. Megfigyelő: Flanja Călin. Gólok: Boşa (22.), Candrea (39. és 83.), Bălău (45.), Stere (70.), Miclăuş (85 – büntetőből), illetve Lengyel (7.).

FCM II: Crăciun – Pop Mircea, Donadoni, Bălă, Miclăuş, Candrea, Stere (79. Botorea), Boşa (69. Ghira), Ardelean, Forrai (33. Curticăpean), Biţiş (46. Răzvan Stoica).

MSE: Kristály – Puji, Császár, Sebestyén, Bucur (78. Nagy Levente), Crişan (67. Havadtői), Popovici (60. Coman), Dina, Szőke (46. Bota), Lengyel, Ruja.

Sárga lap: Stere és Curticăpean, illetve Crişan, Császár, Bota és Sebestyén.

A labdarúgó 4. liga 19. fordulójának további eredményei: Gaz Metan Marosvásárhely – Erdőszentgyörgy 6-2, Szováta–Dános 2-1, Marosoroszfalu – Sármás 9-1, Mezőméhes – Gernye-szeg 10-1. A Radnót–Marosludas mérkőzés tegnapi lapzártánk után ért véget, Nyárádszereda állt a 19. fordulóban.